Διαλεξε το σωστο Στοματικο Διαλυμα

Υπάρχουν σημαντικές διαφορές ανάμεσα στα στοματικά διαλύματα;
Κατηγορία:
Ημερομηνία δημοσίευσης:
13/6/2014

Κάποια είναι απλά εκχυλίσματα μέντας, ενώ άλλα είναι φαρμακευτικά προϊόντα για στοματικές παθήσεις. Ο διαχωρισμός τους φαίνεται δύσκολος, αλλά θα σε βοηθήσουμε να βγεις από το δίλημμα. Σε κάθε περίπτωση, το στοματικό διάλυμα δεν πρέπει να περιέχει οινόπνευμα. «Το αλκοόλ στεγνώνει το στόμα σου και μπορεί να προκαλέσει έγκαυμα στα ούλα και τους ιστούς των παρειών» λέει ο Michael Apa, επίκουρος καθηγητής στο NYU College of Dentistry. «Οποια επιλογή κι αν κάνεις, φρόντισε να το χρησιμοποιήσεις μετά το βούρτσισμα και το οδοντικό νήμα, ώστε να απομακρύνεις τα μικρόβια που έχουν απομείνει» λέει ο Apa.

Προστασία από τα Σφραγίσματα

Αν πέρασες από τον τροχό του οδοντιάτρου πρόσφατα, δοκίμασε ένα διάλυμα με φθοριούχο νάτριο. Σκοτώνει τα μικρόβια και προφυλάσσει τα δόντια από τα οξέα, λέει ο Mark Wolff, σύμβουλος του Men’s Health. Δοκίμασε το ACT Dental Fluid.

Για Υγιή Ούλα

Το χλωριούχο κετυλπυριδίνιο μπορεί να περιορίσει τα μικρόβια και το οίδημα στα ούλα σου, σου λέει η Marjorie Jeffcoat, καθηγήτρια περιοδοντολογίας στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνιας. Δοκίμασε το Colgate Total Pro-Gum Health.

Ανακούφιση από την Ξηροστομία

Νιώθεις το στόμα σου στεγνό; Η ξηροστομία προκαλεί φθορά των δοντιών και δυσάρεστη αναπνοή. Ο Wolff προτείνει το Biotène For Relief of Dry Mouth. Περιέχει τα ίδια ένζυμα που παράγουν οι σιελογόνοι αδένες για να ενυδατώσουν τη στοματική κοιλότητα.

Λεύκανση 

Αν το πρόβλημα είναι το κιτρίνισμα των δοντιών, ένα λευκαντικό διάλυμα μπορεί να απομακρύνει τους λεκέδες από τα δόντια σου, λέει ο Apa. Πάρε ένα διάλυμα που περιέχει 2% υπεροξείδιο του υδρογόνου, όπως το Crest 3D White Glamorous White Rinse.

Βιολογικός Καθαρισμός

Αν προτιμάς τα βιολογικά προϊόντα, συνδύασε αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και μαγειρική σόδα για την εξουδετέρωση των οξέων. Η μαγειρική σόδα απομακρύνει και την πλάκα μέσω τριβής, λέει η Jeffcoat.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ MH

ΣΧΟΛΙΑ