Το δικο σου γυμναστηριο

Κατηγορία:
Ημερομηνία δημοσίευσης:
18/12/2009

Πώς Θα φτιάξω το τέλειο γυμναστήριο στο σπίτι μου;
Ηλίας, με e-mail

Ηδη έχεις το σημαντικότερο εργαλείο: το σώμα σου. «Οι ασκήσεις που έχουν για επιβάρυνση το βάρος του σώματος θα σε βοηθήσουν να μείνεις λεπτός» σου λέει ο Alwyn Cosgrove, συνιδιοκτήτης του γυμναστηρίου Results Fitness στη Σάντα Κλαρίτα της Καλιφόρνιας. «Για να προσθέσεις μυς και να κάψεις λίπος γρηγορότερα, θα χρειαστείς τα εργαλεία που θα προσθέσουν δυσκολία σε αυτές τις κινήσεις. Επίσης, χρειάζεσαι κάποια βάρη». Φτιάξε ένα πλήρες γυμναστήριο στο σπίτι σου (αν ο προϋπολογισμός σου είναι περιορισμένος, ξεκίνα με την κατηγορία Ι κι αργότερα πρόσθεσε τις κατηγορίες ΙΙ και ΙΙΙ). Μετά δοκίμασε την προπόνηση που έφτιαξε ο Cosgrove αποκλειστικά για το ΜΗ στο www.menshealth.com/homeworkout.


Κατηγορία I
PowerBlocks (250-300 ευρώ)
Αυτό το σετ ρυθμιζόμενων αλτήρων ζυγίζει 25 κιλά και μπορεί να αντικαταστήσει τα 22 ζευγάρια αλτήρων που έχει το γυμναστήριό σου.
Perfect Pullup (100 ευρώ)
Αυτή η μπάρα έλξεων έχει ρυθμιζόμενες χειρολαβές, που σου δίνουν τη δυνατότητα να κάνεις διάφορες παραλλαγές έλξεων και κωπηλατική. Το πλεονέκτημα: μεγαλύτεροι μύες στην πλάτη, στους ώμους και τα χέρια σου.

Κατηγορία ΙΙ
TRX Suspension Trainer (100 ευρώ)

Αυτό το σύστημα από νάιλον λωρίδες δένει σε κάτι γερό και σταθερό (όπως η κάσα της πόρτας), έτσι ώστε να μπορείς να γυμνάσεις τα πόδια και τον κορμό σου.
Kettlebell (30-100 ευρώ)
Οταν χρησιμοποιείται για σύνθετες ασκήσεις, όπως είναι οι εκτάσεις, το Κettlebell θα γυμνάσει την καρδιά σου. Θα έχεις όλα τα αποτελέσματα της αερόβιας άσκησης χωρίς να ανέβεις στο διάδρομο.

Κατηγορία III
Valslide (30 ευρώ)

Αν χρησιμοποιείς slides για τις ασκήσεις που έχουν για επιβάρυνση το βάρος του σώματος (όπως οι κάμψεις και οι προβολές), αυξάνεις τον αριθμό των μυών που χρησιμοποιείς κι έχεις αύξηση στη δύναμή σου.
Ελβετική μπάλα (δώρο με το ΜΗ ή 20 ευρώ)
Η αστάθεια της ελβετικής μπάλας αυξάνει τη δυσκολία κάθε άσκησης. Χρησιμοποίησε μία μπάλα διαμέτρου 65 εκ. αν είσαι κάτω από 1,80.

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ

Σημείωση: Τα πεδία με * (αστερίσκο) είναι υποχρεωτικά
ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ MH

ΣΧΟΛΙΑ