Ταμπου #2

Κατηγορία:
Ημερομηνία δημοσίευσης:
22/3/2011

Οινόπνευμα 
Ο λόγος: Εχει πολλές θερμίδες, γιατί ανοίγει την όρεξη και γενικά σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης πολλών χρόνιων ασθενειών.
Γιατί μπορείς να το πιεις: Ολα τα παραπάνω ισχύουν όταν καταναλώνεις μεγάλες ποσότητες. Το αλκοόλ με μέτρο έχει αρκετές ευεργετικές ιδιότητες. Είναι γνωστό ότι η μέτρια κατανάλωση οινοπνεύματος (2 ποτά την ημέρα) προστατεύει από καρδιαγγειακές παθήσεις, μειώνει τις πιθανότητες να πάθεις έμφραγμα, εγκεφαλικό και προστατεύει από διαβήτη και πέτρα στη χολή. Επίσης, νέα έρευνα από τη Γερμανία έδειξε ότι το κόκκινο κρασί μπορεί να προστατέψει και από την παχυσαρκία. Η έρευνα δείχνει ότι η ρεσβερατόλη, μία ουσία που βρίσκεται στο κόκκινο κρασί, εμποδίζει την αύξηση του μεγέθους των λιποκυττάρων αλλά και τον αριθμό του. 
Απόλαυσέ το: Δώσε έμφαση στο απόλαυσε, μην πίνεις μόνο για να πίνεις. Απόλαυσε κάθε ποτό που παραγγέλνεις, που σημαίνει πιες το αργά. Αυτή η συνήθεια θα σε σώσει, γιατί σίγουρα θα πίνεις λιγότερο. Πιες μερικά ποτήρια νερό ανάμεσα στα ποτά. Προσπάθησε να μην πίνεις πριν φας, γιατί αυτό θα σου ανοίξει την όρεξη. Προτίμησε να πιεις το κρασί ή την μπύρα σου μαζί με το φαγητό. Διάλεξε ποτά που έχουν τις λιγότερες θερμίδες, όπως κρασί, μπύρα, σκέτα ποτά με νερό, παγάκια ή σόδα. Μείνε μακριά από χρωματιστά και γλυκά ποτά ή ποτά με τόνικ.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ MH

ΣΧΟΛΙΑ