ΓΙΝΕ ΤΟΥ ΥΨΟΥΣ

Category: Fitness

Ακολούθησε τις συμβουλές του Marcus Bondi, πρωταθλητή αναρρίχησης και ανέβασε το επίπεδο της προπόνησής σου.

Βήμα 1: Ξεκίνα από τα Ακρα

Πέρνα τα χέρια σου με σκόνη μαγνησίας (μπορείς να τη βρεις σε κατάστημα με είδη ορειβασίας), για να μην τα κάψει το σχοινί. Αν δεν σου αρέσει η αίσθηση πούδρας που αφήνει, προτίμησε δερμάτινα γάντια ορειβασίας.

Βήμα 2: Πάρε τα Πάνω σου

Στάσου όρθιος με το άνοιγμα των ποδιών να είναι ίσο με των ώμων, τα γόνατα λυγισμένα και μέτωπο προς το σχοινί. Πιάσε το με το καλό χέρι όσο πιο ψηλά μπορείς. Σφίξε τους ώμους και τους κοιλιακούς, για να δώσεις δύναμη στα χέρια. Με μια κίνηση, πάρε ώθηση για να ανέβεις σηκώνοντας το αντίθετο γόνατο ψηλά και προς τα έξω.

Βήμα 3: Στάσου στο Υψος σου

Εκμεταλλευόμενος τη φόρα που έχεις από την πρώτη λαβή, πιάσε το σχοινί με το άλλο χέρι σχεδόν 30 εκ. πάνω από την προηγούμενη. Καλύπτοντας τις πρώτες φορές μικρότερη απόσταση θα βοηθήσεις το σώμα σου να προσαρμοστεί στην αστάθεια του κινούμενου σχοινιού. Ανέβα λίγο ακόμα παίρνοντας επιπλέον ορμή, αυτήν τη φορά σηκώνοντας το άλλο γόνατο προς τα πάνω. Ο στόχος είναι να αποκτήσεις σταθερό ρυθμό με μικρές και εκρηκτικές κινήσεις: πιάσε κι ανέβασε το σώμα σου, τράβα και δώσε ώθηση με τα πόδια, επανάλαβε.

Βήμα 4: Πιάσε το πικ

Αν δεν μπορείς να ανέβεις χρησιμοποιώντας μόνο τα χέρια σου, κλείδωσε το σχοινί με τα πόδια και προσπάθησε να πάρεις ώθηση από αυτά. Κάνε ένα βήμα με τα πόδια σου περνώντας το σχοινί κάτω από το ένα πέλμα και πάνω από το άλλο. Συνέχισε την ανάβαση. Μόλις τα χέρια σου ξαναπιάσουν το σχοινί, πέρνα άλλη μια φορά το σχοινί ανάμεσα στα πόδια σου (όπως πριν) και συνέχισε.

Βήμα 5: Πάτα γερά

Φρόντισε να αφήνεις και να πιάνεις το σχοινί με το μέσο του εσωτερικού της γάμπας. Τα χέρια σου δεν πρέπει να εκτείνονται μακριά από το σώμα σου σε μεγαλύτερη γωνία από 90°. Μην επιχειρήσεις να πέσεις από ύψος, καθώς ακόμα και 1 μέτρο από το έδαφος μπορεί να τραυματίσει τα χέρια και τους μηρούς σου.

Share:

Δείτε Επίσης:

Μενού