Ο Ιδρωτασ θα σε Σωσει

Βγες από 3 διλήμματα με το μεγαλύτερο όπλο άμυνας που επινόησε ποτέ ο άνθρωπος: τη γυμναστική
Κατηγορία:
Ημερομηνία δημοσίευσης:
10/11/2017

Πώς να ετοιμαστώ για το μεγάλο ραντεβού; Σε μία ώρα!
Φούσκωσε τα χέρια σου σαν του Ποπάι με σούπερ σετ κάμψεων δικέφαλων και «τριγωνικές» κάμψεις, λέει ο σύμβουλος του αμερικανικού ΜΗ για θέματα γυμναστικής Michael Mejia. Εξάλλου, αν δεν έχεις πληρώσει για το ραντεβού, το χέρι είναι το πρώτο μέλος του σώματός σου, που θα τσεκάρει και θα πιάσει η δεσποινίς, και η παρακάτω άσκηση εγγυάται να το κρατήσει φουσκωμένο και θεληματικό τουλάχιστον για κάποιες ώρες.

Ετοιμάζεσαι για τον Μαραθώνιο της Αθήνας; Βιάσου! Μην τρέξεις αν δεν βάλεις αυτό στα πόδια σου.

Πούλα το προϊόν σου: Πιάσε μία στραβόμπαρα με μία λαβή από κάτω και άσ’ τη να κρέμεται μπροστά σου - σε τέτοιο σημείο, ώστε να τη φτάνεις αν τεντώσεις τα χέρια σου. Κάνε 6-10 κάμψεις, άσε την μπάρα κάτω, πέσε και παίρνε όσες τριγωνικές κάμψεις αντέχεις (τριγωνικές κάμψεις με τις μύτες αντίχειρα και δείκτη να ακουμπάνε και να σχηματίζουν ένα τρίγωνο). Ξεκουράσου για 30 δευτερόλεπτα κι επανάλαβε. Κάνε τέσσερα με έξι σούπερ σετ.

Κανονάκι: Κάνε τις κάμψεις δικέφαλων πιο δύσκολα, τεντώνοντας τους καρπούς προς τα πίσω και κρατώντας τους σε αυτήν τη θέση καθ’ όλη τη διάρκεια του σετ. Αυτό αποτρέπει τους πήχεις στο να βοηθάνε και αναγκάζει τους δικέφαλους να δουλέψουν πιο σκληρά - και να φουσκώσουν περισσότερο.

Υπάρχει άσκηση που βελτιώνει τις επιδόσεις μου στο κρεβάτι;
Δοκίμασε να διατείνεις το λαγονοψοίτη. Κανένας σοβαρός ποδοσφαιριστής δεν μπαίνει να παίξει 90 λεπτά χωρίς να ’χει κάνει διατάσεις, γι’ αυτό κι εσύ, πριν αποπειραθείς να σηκώσεις το πρωτάθλημα, καλά θα κάνεις να τεντωθείς λίγο πριν από την απονομή.

Η καλύτερη διάταση για τη βουβωνική χώρα και το λαγονοψοίτη μυ: Στάσου με τα πόδια σου στο άνοιγμα των γοφών και μετά κάνε ένα τεράστιο βήμα με το αριστερό σου πόδι. Λύγισε το δεξί σου γόνατο και χαμήλωσε το σώμα σου μέχρι να νιώσεις ένα απαλό κάψιμο στους μυς, που βρίσκονται στη δεξιά πλευρά της βουβωνικής χώρας. Μπορείς να ακουμπήσεις με τις άκρες των δαχτύλων σου στο έδαφος για να στηριχθείς. Κρατήσου σε αυτή τη στάση μέχρι να χαλαρώσει αυτή η περιοχή και μετά άλλαξε πόδι. Λογικά προλαβαίνεις να φτιάξεις και τις δύο πλευρές μέχρι να τελειώσει εκείνη το «φρεσκάρισμά» της στην τουαλέτα (αν βγει).

Τι πρέπει να κάνω όταν μου λέει να χωρίσουμε;
Πιάσε κάτι και βάρα το. Ερευνα του Πανεπιστημίου του Emory βρήκε ότι ένα 75λεπτο μάθημα Tάε Kβον Ντο μπορεί να φτιάξει σημαντικά τη διάθεσή σου. Οι μαθητές που μετείχαν στην έρευνα είχαν λιγότερο άγχος, κατάθλιψη, οργή, κούραση και σύγχυση.

Κλώτσα: Αν βαριέσαι να παρακολουθήσεις μαθήματα πολεμικής τέχνης, δοκίμασε αυτήν την άσκηση του πρώην πρωταθλητή Ευρώπης Alwyn Cosgrove (η περιγραφή της άσκησης είναι για δεξιόχειρες, οπότε οι αριστερόχειρες κάνουν το αντίθετο).
- Δέκα λεπτά ζέσταμα με σκοινάκι, διατάσεις, χλιαρές γροθιές και κλωτσιές.
- Η σωστή στάση (πόδια ελαφρώς λυγισμένα, αριστερό πόδι μπροστά, δεξί πίσω και προς τα έξω, το βάρος σου πέφτει στο δεξί πόδι, η δεξιά γροθιά σου βρίσκεται δίπλα στο αυτί σου, σαν να παίρνεις τηλέφωνο, η αριστερή γροθιά μπροστά στο πιγούνι σου, σαν να ’σαι τηλεοπτικός ρεπόρτερ ή ο Ζαφείρης Μελάς). Τώρα ρίξε 10 γροθιές με το αριστερό σου χέρι.
- Ρίξε 10 εναλλάξ αριστερό-δεξί.
- Πρόσθεσε και μία ευθεία κλωτσιά με το αριστερό σου πόδι. Φαντάσου ότι πιέζεις προς τα κάτω σκουπίδια στον κάδο, που βρίσκεται στο ύψος της μέσης σου - σήκωσε το αριστερό σου πόδι όσο περισσότερο μπορείς και μετά τράβα το προς τα έξω. Κάνε 10 συνδυασμούς: αριστερή γροθιά, δεξιά γροθιά, αριστερή κλωτσιά.
- Πρόσθεσε δεύτερη δεξιά γροθιά. Κάνε 10 συνδυασμούς: αριστερή γροθιά, δεξιά γροθιά, αριστερή κλωτσιά, δεξιά γροθιά, αριστερή κλωτσιά, δεξιά γροθιά.
- Πρόσθεσε μία γυριστή κλωτσιά με το δεξί σου πόδι. Φαντάσου ότι το δεξί σου πόδι είναι ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ και ότι προσπαθείς να χτυπήσεις κάποιον στο θώρακα. Σήκωσε το δεξί σου γόνατο, μετά γύρνα τους γοφούς και ίσιωσε το δεξί σου πόδι όσο πλησιάζεις προς το στόχο. Κάνε 10 συνδυασμούς: αριστερή γροθιά, δεξιά γροθιά, αριστερή ίσια κλωτσιά, δεξιά γροθιά, δεξιά γυριστή κλωτσιά.
- «Αυτός είναι ένας γύρος - 110 γροθιές, 40 κλωτσιές κι ένας τόνος ιδρώτα», λέει ο Cosgrove. Ξεκουράσου 60 δευτερόλεπτα κι επανάλαβε. Προσπάθησε να ολοκληρώσεις τρεις με πέντε γύρους.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ MH

ΣΧΟΛΙΑ