Το Δικεφαλο Τερασ

Τσέκαρε τρόπους για να αυξήσεις τη μυϊκή σου μάζα.
Κατηγορία:
Ημερομηνία δημοσίευσης:
19/7/2016

Μια έρευνα που παρουσιάστηκε στο περιοδικό Strength and Conditioning Journal έδειξε πως η προσωρινή αύξηση στο μυϊκό όγκο κατά τη διάρκεια της προπόνησης είναι και ο τρόπος για να δεις το σώμα σου να αλλάζει μόνιμα. «Τα κύτταρά σου αρχίζουν να προσαρμόζονται στην έξτρα καταπόνηση και σταδιακά ενισχύουν τη δομή τους» λέει ο Brad Schoenfeld, συνεπικεφαλής της μελέτης. Επομένως, χρησιμοποιώντας το 100% των δυνάμεων σου θα αλλάξει για πάντα την εικόνα σου στον καθρέφτη. 

ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥΣ (ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥΣ) ΠΑΙΚΤΕΣ

«Εξτρα μυϊκή μάζα δε σημαίνει απαραίτητα και μεγαλύτερη αθλητική ικανότητα, αλλά κάποιες φορές βοηθάει» λέει ο Tony Gentilcore, προπονητής κορυφαίων παικτών στο μπέιζμπολ. «Προσωπικά, όταν θέλω να κάνω τους νεοσύλλεκτους παίκτες να αυξήσουν την άλιπη μάζα τους γρήγορα, τους βάζω να κάνουν αρκετά καθίσματα και άρσεις θανάτου» συνεχίζει. Μάλιστα, αυτό είναι κάτι που μπορεί να βοηθήσει και σένα στην καθημερινή προπόνηση, καθώς έτσι θα εκτοξεύσεις τη δύναμή σου σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η ΝΕΑ ΜΕΘΟΔΟΣ

Σύμφωνα με ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Georgia, οι ασκήσεις με το βάρος του σώματος ενισχύουν σημαντικά την αερόβια ικανότητα. Συγκεκριμένα, κάνοντας burpees - μια άσκηση που περιλαμβάνει γρήγορη εναλλαγή μεταξύ της όρθιας στάσης και τη οριζόντιας στάσης των κάμψεων- τονώνεις την πνευμονική λειτουργία σου το ίδιο με το να κάνεις σπριντ με το ποδήλατο. Για μέγιστο όφελος, κάνε burpees για 30’’ και ξεκουράσου για άλλα 60’’. Αυτός είναι 1 γύρος. Πρέπει να κάνεις μέχρι 10.

ΤΕΣΤΑΡΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ

Η Πρόκληση: Χρησιμοποιώντας το αριστερό σου πόδι, κάνε όσα περισσότερα step ups με το βάρος του σώματος μπορείς μέσα σε 1’. Στη συνέχεια, ξεκουράσου για 3’. Κάνε το ίδιο με το δεξί.
Σε τι θα σε Βοηθήσει: Θα αυξήσει τη μυϊκή  αντοχή σου. Πρόκειται για μια δοκιμασία που προκαλεί ξαφνική ανάπτυξη του γαλακτικού οξέος στα πόδια.
Πόσο Είναι Αρκετό: Κάνε τουλάχιστον 55 επαν. για κάθε πόδι.

100% πιο αποτελεσματικά είναι 20’ προπόνησης με βάρη, όσον αφορά τη μείωση της περιφέρειας της μέσης, σε σχέση με 20’ αερόβιας προπόνησης. 
Πηγή: Περιοδικό Obesity
ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ MH

ΣΧΟΛΙΑ