Κανε ματ στα χρωμοσωματα

Σύμφωνα με ένα συνδυασμό γενετικών προδιαγραφών και συμπεριφοράς, οι γυναίκες παραμένουν υγιείς πολύ περισσότερο από τους άνδρες κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Μάθε πώς θα αυξήσεις και τις δικές σου πιθανότητες
Ημερομηνία δημοσίευσης:
19/3/2013

Οι μεγάλες ηλικίες είναι υπερεκτιμημένες. Εντάξει, οι γυναίκες έχουν εννέα φορές μεγαλύτερες πιθανότητες να φτάσουν την ηλικία των 100 ετών σε σχέση με τους άντρες, αλλά δεν είναι αυτό που μπορούμε να αντιγράψουμε. Η ικανότητά τους να αντεπεξέρχονται σε ενοχλητικά καθημερινά προβλήματα υγείας είναι αυτό που τις κάνει να ξεχωρίζουν. Θες να είσαι υγιής τον περισσότερο χρόνο της ζωής σου; Διάβασε με ποιον τρόπο θα νικήσεις έξι προβλήματα υγείας, τα οποία κυριαρχούν στους αντρικούς οργανισμούς. 

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ 

Το πόδι του αθλητή και φαγούρα στο πέλμα 
Οι άντρες έχουν διπλάσια πιθανότητα σε σχέση με τις γυναίκες να κολλήσουν μύκητες στα πόδια, σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες Βρετανών επιστημών. 

Κήλη
Η κήλη στη βουβωνική χώρα (λεγόμενη και βουβωνοκήλη) είναι πολύ συχνό σύμπτωμα στη ζωή ενός άντρα. Εχει πιθανότητες να εμφανιστεί στο 25% των αντρών και στο 2% των γυναικών. 

Δισκοκήλη 
Οι πιθανότητες να εμφανίσει ένας άντρας πόνους στην μέση είναι 61%, ενώ στις γυναίκες είναι 51%, σύμφωνα με τα Κέντρα για τον Ελεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών στις ΗΠΑ (Centers for Disease Control and Prevention - CDC). 

Πέτρες στα νεφρά 
Οι άντρες έχουν διπλάσιες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν πέτρα στα νεφρά, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη. 

Μελάνωμα 
Την περασμένη χρονιά, μόνο στις ΗΠΑ πέθαναν περίπου 7.000 άντρες από αυτήν τη μορφή του καρκίνου του δέρματος. Ο αντίστοιχος αριθμός των γυναικών ήταν 4.000, σύμφωνα με στοιχεία της Αμερικανικής Εταιρείας για τον Καρκίνο. 

Καρκίνος του στόματος 
Οι άντρες έχουν διπλάσιες πιθανότητες σε σχέση με τις γυναίκες να αντιμετωπίσουν κάποια στιγμή στη ζωή τους κακοήθη όγκο στο στόμα τους. 

Η ΑΙΤΙΑ 

Τα αντρικά αποδυτήρια, όπου οι άντρες περνάνε πολλές ώρες ξυπόλητοι, είναι η κύρια αιτία για την εμφάνιση μυκήτων στις αντρικές πατούσες. Στη συνέχεια βρίσκουν καταφύγιο στις κάλτσες και τα εσώρουχα. 

Οι όρχεις σου. Πριν από τη γέννησή σου, οι όρχεις σου κατεβαίνουν μέσα από μία τρύπα, που δημιουργείται στην κοιλιακή χώρα. Αν αυτή η δίοδος πιεστεί με το πέρασμα του χρόνου, κάποιο έντερο μπορεί να πεταχτεί από εκεί. 

Οι καμπύλες ή καλύτερα η έλλειψη αυτών. Η σπονδυλική στήλη των αντρών είναι ευθεία γραμμή, με αποτέλεσμα να αθροίζεται επιπλέον πίεση στους τελευταίους σπόνδυλους. Τα δυνατά σπορ, οι πολλές ώρες που κάθεται στο γραφείο και η ακαμψία δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση. 

Ορμόνες. Τα οιστρογόνα δεν επιτρέπουν στο ασβέστιο και το οξαλικό οξύ να δημιουργήσουν πέτρες στα νεφρά των γυναικών, λέει ο Marshall Stoller, κλινικός γιατρός. 

Στήθη. Οι γυναίκες τα κρύβουν, ενώ οι άντρες όχι. Είναι πολύ πιο πιθανό να δεις το λαιμό και το θώρακα ενός άντρα εκτεθειμένους στην ηλιακή ακτινοβολία. Το αποτέλεσμα: η πλειονότητα των μελανωμάτων που παρουσιάζονται είναι στο λαιμό, στα χέρια, στον κορμό και τους ώμους. 

Μάσημα. Εχεις δει ποτέ γυναίκα να μασάει ταμπάκο; Μαζί με το ποτό, το κάπνισμα και τις λιγότερο συχνές επισκέψεις στον οδοντίατρο, οι άντρες αυξάνουν τις πιθανότητές τους για καρκίνο του στόματος. 

Τι πρέπει να κάνεις για να γλιτώσεις από τα παραπάνω; Πήγαινε στην επόμενη σελίδα για να μάθεις...

ΣΧΟΛΙΑ