Ποιο Ειδοσ Ξυρισματοσ Ειναι πιο Αποτελεσματικο;

Κατηγορία:
Ημερομηνία δημοσίευσης:
25/2/2013

ΕΡ: Ποιό είδος ξυρίσματος είναι πιο αποτελεσματικό; To ξύρισμα με ξυραφάκι ή με ηλεκτρική μηχανή;

AP: Θέλεις δέρμα από βελούδο αλλά δεν ξέρεις πως; Κάνε το ξύρισμα εργαλείο της ελκυστικής εμφάνισής σου και όλες θα τρέχουν σε σένα. Και οι δύο τρόποι έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Διάλεξε τι σου ταιριάζει.  

Το ξύρισμα με ξυράφι εφευρέθηκε τον 16οαιώνα όμως η μεγάλη αλλαγή στο ξύρισμα προέκυψε το 1895 με το ξυραφάκι Gillette. Από τότε μέχρι σήμερα τα ξυραφάκια έχουν γίνει προιόντα τεχνολογίας και δίνουν σούπερ βαθύ ξύρισμα για κάθε τύπο  γένεια. Κάποια από αυτά όμως μετά το ξύρισμα μπορεί να ερεθίσουν την επιδερμίδα σου και να προκαλέσουν αίσθηση καψίματος.  Γεγονός που σημαίνει ότι δύσκολα θα μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις κάποια λοσιόν ιδιαίτερα εάν περιέχει οινόπνευμα. Θα είναι σαν να ρίχνεις αλάτι σε ανοικτή πληγή....

Αυτό που δεν ξέρεις για το ξύρισμα με ξυράφι είναι ότι ...έχει αντιγηραντικές ιδιότητες. Το καθημερινό ξύρισμα επιταχύνει σε ένα ποσοστό 35% την ανανέωση των επιδερμικών κυττάρων  στο πρόσωπο και το λαιμό σου. Αυτό βέβαια ισχύει για το βαθύ ξύρισμα και όχι για το ξύρισμα που οι τρίχες  διατηρούν κάποιο μήκος.

Το ξύρισμα με ηλεκτρική ξυριστική μηχανή είναι γνωστό από το 1930. Προσφέρει ικανοποιητικό, γρήγορο αποτέλεσμα χωρίς ερεθισμούς αλλά όχι τόσο βαθύ όσο αυτό που επιτυγχάνεται με ξυράφι. Κάποιες φορές όσοι έχουν πολύ πυκνά και σκληρά γένια  χρειάζεται να επαναλάβουν την προσπάθεια. Είναι σπάνιο, αλλά συμβαίνει όσοι έχουν πολύ μαλακά και αραιά γένεια το βράδυ  να νοιώθουν ηδη την παρουσία τους.

 Είναι σημαντικό:

-Τα γένεια μεγαλώνουν πιο γρήγορα σε όσους έχουν ένταση ή είναι πολύ νευρικοί.

-Όσοι είναι επιρρεπείς στα σπυράκια μπορούν καλύψουν αυτή την ....αδυναμία αφήνοντας μούσι.

-Αυτοί που δεν ξυρίζονται τακτικά είναι πιο εύκολο να πάθουν θυλακίτιδα (φλεγμονή στα τριχικά θυλάκια)

-Πριν το ξύρισμα με ξυράφι κάνε πίλινγκ στην επιδερμίδα σου ώστε να αποσπάσεις τα νεκρά κύτταρα και να μαλακώσεις τα γένια για πιο βαθύ αποτέλεσμα. Αν προτιμάς πιο παραδοσιακές δοκιμασμένες μεθόδους βάλε μία βρεγμένη πετσέτα για 2 λεπτά στο φούρνο μικροκυμμάτων και στη συνέχεια άπλωσε την στο πρόσωπό σου. Μερικές σταγόνες από αιθέριο έλαιο βελάντας θα σε  χαλαρώσουν  παράλληλα.

   

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ MH

ΣΧΟΛΙΑ