Editorial

Timing

Editorial Μαρτίου 2017
Κατηγορία:
Ημερομηνία δημοσίευσης:
9/3/2017

«Οι πτώσεις με τα χέρια σε έκταση είναι τόσο πιθανό να οδηγήσουν σε κάταγμα όσο η topless εμφάνιση μιας Καρντάσιαν σε εξώφυλλο περιοδικού» είχε γράψει κάποτε ένας συντάκτης στις σελίδες του Men’s Health (την εποχή μάλιστα που η Κάιλι και η Κένταλ ήταν ακόμη ανήλικες και δεν είχαν μπει στο παιχνίδι της δημοσιότητας). Πράγματι, στους περισσότερους που έχει συμβεί, έχουν βρεθεί μετά από λίγο στα εξωτερικά ιατρεία του ΚΑΤ για τις πρώτες ακτινογραφίες. Και δεν χρειάζεται να είσαι σκέιτερ ή σνοουμπόρντερ για να σου συμβεί. Εγώ με το μπάσκετ κατάφερα να σπάσω τον αριστερό μου αγκώνα σε 5 σημεία. «Κακό timing» θυμάμαι ήταν τα πρώτα λόγια που είχα ακούσει από τον προπονητή της ομάδας, καθώς με υπολόγιζε για πενταδάτο μετά την καλοκαιρινή προετοιμασία. Ξέρεις ποια ήταν η συνέχεια; Μόλις επέστρεψα έκανα την καλύτερη σεζόν της μπασκετικής πορείας μου. Χρειάστηκε να δουλέψω τόσο πολύ στη φυσιοθεραπεία και στο γυμναστήριο το αριστερό μου χέρι, ώστε όταν γύρισα στο παρκέ, είχα καλύτερο αριστερό drive κι ας είμαι δεξιόχειρας. Από εκείνη την ημέρα και μετά, όταν ακούω στα αυτιά μου τον όρο «κακό timing», είμαι σίγουρος ότι κάτι καλό θα συμβεί.  

Υπάρχουν δεκάδες παρόμοιες ιστορίες που μπορώ να αναφέρω 

(διάλεξα την πιο ασήμαντη, απλώς επειδή δεν είχε copyright, ενώ δεν έκανα ποτέ καριέρα στο μπάσκετ τελικά). Υπάρχουν εκατοντάδες αθλητές, επαγγελματίες, απλοί άνθρωποι, οι οποίοι -επειδή προσπάθησαν πολύ περισσότερο λόγω κακού timing- πέτυχαν τα καλύτερα αποτελέσματα της ζωής τους.

Από την άλλη πλευρά, μπορεί το timing να είναι καλό. Ναι, υπάρχουν κι αυτές οι περιπτώσεις. Για παράδειγμα, η αρχή της άνοιξης είναι ένα χαρακτηριστικό σημείο, όπου όλες οι προσπάθειες εντείνονται. Η παραλία φαίνεται λίγο μετά την επόμενη γωνία, ενώ είναι η κατάλληλη εποχή να επιλέξεις το πρόγραμμα γυμναστικής που θα σε οδηγήσει μέχρι εκεί. Ολοι προσπαθούν λίγο παραπάνω την άνοιξη: από την Ελλάδα για να κλείσει άλλη μια αξιολόγηση μέχρι τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό που προσπαθούν να βρεθούν σε ακόμα ένα Φάιναλ Φορ. Η άνοιξη είναι το σημάδι της φύσης που σου δείχνει ότι πρέπει να σηκωθείς από τον καναπέ και να ξεκινήσεις να τρέχεις.

Ολοι προσπαθούν λίγο παραπάνω την άνοιξη. Είναι το σημάδι της φύσης που σου δείχνει ότι πρέπει να σηκωθείς από τον καναπέ για να τρέξεις.

Συμπέρασμα: δεν υπάρχει καλό και κακό timing. Ή, καλύτερα, δεν παίζει ρόλο αν τελικά θα τα καταφέρεις. Το μόνο που μετράει είναι η προσπάθειά σου. To timing είναι πάντα καλό αν αρχίσεις να προσπαθείς για να πετύχεις το στόχο σου. Από αυτό που θα κριθείς είναι τα αποτελέσματα που πέτυχες ή δεν πέτυχες. Το τεύχος που κρατάς στα χέρια σου είναι γεμάτο με θέματα που θα σε βοηθήσουν να βάλεις στόχους και να πετύχεις. Στη σελ. 78 θα συναντήσεις τον Vin Diesel και μέσα από τα μυστικά του θα μάθεις πώς τόσα χρόνια παραμένει Νο 1 σταρ στις ταινίες δράσης αλλά και στον πάγκο του γυμναστηρίου. Μετά, μην ξεχάσεις να πας στη σελ. 110, όπου θα συναντήσεις παλαιότερα εξώφυλλα του Men’s Health, ανθρώπους που κάποτε έδειξαν τους κοιλιακούς τους στην πρώτη σελίδα του περιοδικού, αλλά -μάντεψε- τους έχουν ακόμη και σήμερα. Είναι το καλύτερο παράδειγμα για να δεις ότι το timing το διαμορφώνεις όποτε θέλεις εσύ. Επίσης, στη σελ. 90, θα βρεις 30 σούπερ τροφές, που -ανεξαρτήτως timing- πρέπει να έχεις στο πιάτο σου. Τέλος, πήγαινε στη σελ. 86 και δες πώς θα κάνεις το χρόνο φίλο σου.

Μετά από τόσα χρόνια δεν μπορώ να απαντήσω με σιγουριά αν υπάρχει καλό timing για να δείξεις σε ένα εξώφυλλο τις καμπύλες κάποιας Καρντάσιαν ή τους μυς του Diesel, ούτε αν θα έκανα καριέρα στο μπάσκετ αν είχα άλλα δυο τρία μεγάλα κατάγματα στην πορεία μου στα παρκέ. Μπορώ να πω μόνο με σιγουριά ότι το καλό timing είναι μετρήσιμο και η μονάδα μέτρησής του είναι οι ώρες που περνάς μπροστά στον υπολογιστή και ο ιδρώτας που μαζεύει η πετσέτα σου στο γυμναστήριο.

Βασίλης Γεωργακάκος

Βασίλης Γεωργακάκος,  Διευθυντής

georgakakos@menshealthmag.gr

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ MH

ΣΧΟΛΙΑ