Editorial

Eξυπνοσ Κοσμοσ.

Editorial Φεβρουαρίου 2014
Κατηγορία:
Ημερομηνία δημοσίευσης:
23/10/2014

«Πάμε για καμιά μπύρα;» έγραψα πριν από λίγα λεπτά σε ένα ομαδικό mail που έστειλα σε 4-5 φίλους μου. Πριν προλάβω, όμως, να βάλω το ερωτηματικό στο τέλος είδα το υ της μπύρας να μετατρέπεται σε ι από την αυτόματη διόρθωση (και να φανταστείς ότι είναι το λιγότερο έξυπνο παράδειγμα από αυτά που βρίσκω γύρω μου). Το κινητό μου συνδέει αυτόματα τις επαγγελματικές μου κάρτες με τον τηλεφωνικό κατάλογο, τα ραντεβού και τις φωτογραφίες. Το αυτοκίνητό μου φρενάρει μόνο του αν βρει εμπόδιο, ενώ το ψυγείο μου είμαι σίγουρος ότι σε λίγο καιρό θα με μαλώνει αν βλέπει ότι το γάλα μου δεν είναι light. Τα πάντα στην εποχή μας γίνονται ολοένα και εξυπνότερα. Ταυτόχρονα, όμως, γίνονται και πιο πολύπλοκα, πιο σύνθετα. Τα δεδομένα που έχεις καθημερινά στα χέρια σου να χειριστείς συνεχώς αυξάνονται. Τι κερδίζεις εσύ απ’ όλα αυτά, πέρα από μια ντουλάπα γεμάτη manual, στην πλειονότητά τους σε γλώσσες που μάλλον δεν γνωρίζεις; Ακρίβεια. 

Οσο πιο περίπλοκες είναι οι εξισώσεις στη ζωή, όσο πιο πολλές παράμετροι εισχωρούν μέσα της, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες το τελικό αποτέλεσμα να είναι το σωστό. Ο κόσμος μας γίνεται μέρα με την ημέρα ολοένα και πιο έξυπνος για έναν και μόνο σκοπό: για να βελτιώσει τη ζωή σου. Για να γίνει όμως αυτό δεν χρειάζεται να γίνεις gadget freak ούτε να μεταφράσεις τα manual που κρύβονται στο βάθος της ντουλάπας σου. 

Σκέψου συνδυαστικά, όπως ακριβώς όλες οι έξυπνες συσκευές που έχεις δίπλα σου. Πρόσθεσε κι άλλες παραμέτρους στη σκέψη σου, στην αξιολόγηση του εαυτού σου, στη λειτουργία της δουλειάς σου, στις σχέσεις με τους γύρω σου, στις αποφάσεις σου. Ζήσε για τη στιγμή, αλλά ταυτόχρονα και για το μέλλον. Μόνο έτσι θα μπορέσεις να γίνεσαι καλύτερος σε έναν κόσμο με διαρκώς αυξανόμενο IQ. 

Ο καλύτερος σύμμαχός σου είναι ο εγκέφαλός σου. Κι αυτός συνεχώς εξελίσσεται, γίνεται κάθε μέρα εξυπνότερος. Κι αυτό είναι που πρέπει να εκμεταλλευτείς. Δίνε του συνεχώς καινούργια δεδομένα κι άσε τον να φτιάξει τα πιο εξελιγμένα λογισμικά, που θα διορθώνουν κάθε λάθος που πας να κάνεις. Μερικά από αυτά θα τα βρεις στις σελίδες του τεύχους που κρατάς στα χέρια σου.  

Διάβασε στη σελ. 112 τον πιο αποτελεσματικό τρόπο για να δράσεις σε μια κατάσταση πυρκαγιάς κι ενώ βρίσκεσαι μέσα σ’ ένα έξυπνο σπίτι με εκατοντάδες έξυπνα εύφλεκτα υλικά. 

Τσέκαρε στη σελ. 94 το εξώφυλλό μας, τον Πάνο Βλάχο, που σου λέει τον τρόπο να φτιάξεις ένα ευέλικτο, γυμνασμένο σώμα, το οποίο θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της καθημερινότητάς σου (είτε είσαι ακροβάτης είτε δουλεύεις 10 ώρες καθισμένος σε μια καρέκλα).

Δες στη σελ. 86 τον πιο έξυπνο τρόπο για να αρχίσεις να τρως τροφές που δεν έχουν την έγκριση του ουρανίσκου σου κι όμως, μπορούν να σου γλιτώσουν θερμίδες και να σου χαρίσουν πολλά χρόνια υγείας. 

Πήγαινε στη σελ. 106 για να δεις γιατί έχεις καλύτερη διάθεση την Παρασκευή και όχι την Κυριακή και πώς αυτό θα σε κάνει καλύτερο στη διαχείριση των χρημάτων σου.

Τέλος, στη σελ. 66 θα μάθεις πώς το κινητό σου μπορεί να γίνει η μεγαλύτερη ασπίδα της υγείας σου.

Ευτυχώς, όσο πολύπλοκος κι αν γίνεται ο κόσμος μας, όλες οι μπίρες ανοίγουν ακόμη με το χέρι και αποτελούν το τέλειο συνθηματικό για να μαζευτεί η παρέα, ακόμα κι αν κάποιος πίνει καροτόζουμο. Το έξυπνο mail μου με ειδοποιεί: έφθασαν οι πρώτες ορθογραφημένες απαντήσεις.

martios_site_0.jpg

To τεύχος Μαρτίου κυκλοφορεί για λίγες μέρες ακόμα στα περίπτερα.

Βασίλης Γεωργακάκος

Βασίλης Γεωργακάκος,  Διευθυντής

georgakakos@menshealthmag.gr

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ MH

ΣΧΟΛΙΑ