4 Ηχοι που δεν Πρεπει να Αγνοεισ

Το αυτοκίνητο σου «μιλάει» και σου λέει πώς να μην ξοδεύεις μια περιουσία για επισκευές.
Κατηγορία:
Ημερομηνία δημοσίευσης:
10/2/2017

Σφύριγμα όταν φρενάρεις
Πολλά αυτοκίνητα έχουν φωτεινή ένδειξη στο ταμπλό ότι «φαγώθηκαν» τα τακάκια. Οταν κάτι από αυτά φθαρεί, «σφυρίζει συναγερμός». Ο ήχος μπορεί να είναι συνεχής ή μόνο όταν φρενάρεις, όπως και να σημαίνει ότι τα τακάκια είναι λιγότερο από 10% ανθεκτικά. Αν συνεχίσεις έτσι, θα κάνεις ζημιά και στους δίσκους, που θα μοιάζουν σαν παιγμένο και γρατζουνισμένο CD στην εξωτερική περιφέρεια, ζημιά που μπορεί να στοιχίσει για δύο δίσκους από 360€ (μόνο τα τακάκια από 110€).

Μεταλλικός Ήχος
Ένας ήχος που ακούγεται σαν να χτυπάς ένα σιδερένιο βαρέλι με σφυρί σημαίνει δύο πράγματα: πρώτον, έλεγξε τα λάδια της μηχανής, μπορεί να στερεύουν. Το πιο πιθανό όμως είναι η νοθευμένη βενζίνη που έβαλες, μειώνοντας τον αριθμό οκτανίων που χρειάζεται, με αποτέλεσμα τα πιστόνια να κάνουν αυτόν τον αστείο ήχο, που οι μάστορες αποκαλούν «χτυπάει πυράκια». Ο κίνδυνος δεν είναι άμεσος, μακροπρόθεσμα όμως το νοθευμένο καύσιμο μπορεί να καταστρέψει τον κινητήρα.

Μουντός Ήχος
Έρχεται από το κάτω μέρος του αυτοκινήτου και δημιουργείται συνήθως από πρόβλημα στην ανάρτηση (αμορτισέρ, ελατήρια, γόνατα). Αν δεν το φροντίσεις (αντικατάσταση), θα χάνεις τον έλεγχο κάθε φορά που θα περνάς κακοτράχαλο δρόμο, με το αυτοκίνητο να πηγαίνει σε λάθος κατεύθυνση και να χρειάζεσαι συνεχείς διορθώσεις. Πήγαινε στο συνεργείο, πριν χρειαστεί να αλλάξεις και τροχούς, να κάνεις ζυγοστάθμιση ή ακόμα και να ισιώσεις το σασί.

Τρίξιμο όταν στρίβεις
Εδώ η κατάσταση έχει ως εξής: ο ιμάντας της μηχανής που κινεί την τρόμπα νερού, το δυναμό, το κομπρεσέρ, το στρόφαλο, τη μίζα, το υδραυλικό τιμόνι είναι κακορρυθμισμένος ή φθαρμένος. Σε περίπτωση που συνεχίσεις να το οδηγείς αγνοώντας τον ήχο μπορεί να καταστρέψεις τα ρουλεμάν ή, αν κοπεί ο ιμάντας, να σταματήσει να ψύχεται ο κινητήρας και να καεί (μεγάλο κόστος επισκευής). Πρόλαβε το κακό αγοράζοντας καινούργιο ιμάντα, ο οποίος στοιχίζει περίπου 100€.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ MH

ΣΧΟΛΙΑ