Σβησε το Οικονομικο Στρεσ

Μην αφήσεις τις υποχρεώσεις να σε πνίξουν στο άγχος και να σε οδηγήσουν εκτός προϋπολογισμού κι εντός ψυχιατρείου. Ακολούθησε τις συμβουλές του J.D. Roth, ιδρυτή του GetRichSlowly.org, για να μη χαθείς μες στους αριθμούς.
Κατηγορία:
Ημερομηνία δημοσίευσης:
14/6/2013

Κλείσε Ανοιχτούς Λογαριασμούς 

Οσο περισσότερους λογαριασμούς έχεις τόσο περισσότερο χρόνο και προσπάθεια χρειάζεσαι για να τους διαχειριστείς. Φρόντισε να έχεις έναν τρεχούμενο λογαριασμό κι ένα λογαριασμό ταμιευτηρίου. Επίσης, αυτοματοποίησε όσο το δυνατόν περισσότερες υπηρεσίες μπορείς, όπως εξοφλήσεις λογαριασμών, ποσά για αποταμίευση και εισφορές ιδιωτικής ασφάλισης. Η συγχώνευση των τραπεζικών λογαριασμών περιορίζει το άγχος, καθώς έχεις εύκολα και γρήγορα τον απόλυτο έλεγχο της τσέπης σου. 

Μπες σε Πρόγραμμα (Οχι Λιτότητας)

Σε περίπτωση που τσεκάρεις σε εβδομαδιαία βάση τα οικονομικά σου είναι δύσκολο να χάσεις την μπάλα. Διάλεξε μια μέρα κάθε εβδομάδα για να κάθεσαι με ηρεμία και να ρίχνεις μια ματιά στον προϋπολογισμό σου. Κάν’ το ακόμα κι αν αισθάνεσαι ότι έχεις τον απόλυτο έλεγχο των οικονομικών σου. 

Πάτα Pause στο Δάνειο 

Το επίπεδο των μισθών φλερτάρει μ’ εκείνο του 1980, ενώ νέοι φόροι σκάνε συνεχώς. Το να πληρώνεις την ίδια δόση για το στεγαστικό είναι εκτός πραγματικότητας. Γι’ αυτό και προβλέπεται να υπάρξει ρύθμιση για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, κατά την οποία θα πληρώνεις μόνο τη δόση του τόκου και όχι τη δανειακή. Κι αυτό το μέτρο πάντως να μην περάσει είναι σίγουρο ότι οι τράπεζες έχουν ρίξει τόσο νερό στο κρασί τους, που ακόμα κι ένα κούρεμα της τάξεως του 20-30% θα τους φανεί καλό deal. =

Σχεδίασε τις Διακοπές σου 

Στην Ελλάδα τα διακοποδάνεια, τα οποία άνοιξαν τις δουλειές των τραπεζών αλλά έκλεισαν κι αρκετά σπίτια, ευτυχώς έχουν εκλείψει. Για να μη βρεθείς, λοιπόν, προ εκπλήξεως, καλό θα ήταν να σχεδιάσεις από τώρα το budget των φετινών εξορμήσεων. Το να ξέρεις από πριν πόσα θα ξοδέψεις, θα σε γλιτώσει από πολύ άγχος, καθώς έχεις το χρόνο και το καθαρό μυαλό να τα καλύψεις.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ MH

ΣΧΟΛΙΑ