Βγαλε λεφτα σαν πλουσιοσ

Μάθε τα μυστικά γνωστών οικονομικών συμβούλων
Κατηγορία:
Ημερομηνία δημοσίευσης:
18/2/2013

 

Πήγαινε για Ψώνια

"Οι άνθρωποι έχουν αντίστροφη ψυχολογία όταν επενδύουν απ' ότι όταν κάνουν ψώνια", λέει ο David Kudla, διευθύνων σύμβουλος της Mainstay Capital Management. "Αν δουν ένα ρούχο στην μισή τιμή, το αγοράζουν, ενώ με τα ακίνητα, οι άνθρωποι περιμένουν τις τιμές να ανέβουν". Αν έχεις θετικό ένστικτο για μία επένδυση, κάνε την κίνησή σου.

Χτίσε μιά πυραμίδα

Χτίσε το επενδυτικό σου χαρτοφυλάκιο σταθερά με την πάροδο του χρόνου και περιόρισε το ρίσκο στην κορυφή της πυραμίδας, δηλαδή στο 10%, λέει ο Scott Tiras, της Tiras, Pennington and Associates. Αυτό είναι το ποσοστό των χρημάτων που πρέπει να επενδύσεις με βάση το ένστικτό σου. Κάθε άλλο ποσό που θα επενδύσεις πρέπει να είναι μελετημένο. 

Διατήρησε τα κέρδη σου

Όταν αποκτήσεις κάποια χρήματα, η προστασία τους είναι τόσο σημαντική όσο και η απόκτηση περισσοτέρων. Αντί να επενδύσεις στο αμέσως επόμενο τρελό ένστικτό σου, διάθεσε χρήματα για να τα διαφυλάξεις, λέει ο Tiras. Αν έχεις σημαντική περιουσία, αφαίρεσε την ηλικία σου από το 100, για να προσδιορίσεις τι ποσοστό πρέπει να επενδύσεις κάπου αλλού.

Βάλε το χέρι σου στη φωτιά

Ιστορικά, οι υφέσεις πάντα ανατρέπονται. Γι'αυτό διάλεξε επενδύσεις που βρίσκονται σε κίνδυνο ή που εγκαταλείπονται από άλλους επενδυτές, σου προτείνει ο Stephan Cassaday and Company. Με λίγα λόγια, πρέπει να βάλεις στο χέρι σου στη φωτιά, γιατί εκεί βρίσκονται οι ευκαιρίες.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ MH

ΣΧΟΛΙΑ