Aποδρασε Μαζι τησ

Ακόμα και το πιο ειδυλλιακό μέρος μπορεί να γίνει Βατερλό, αν δεν έχεις προνοήσει από πριν. Ακολούθησε αυτά τα βήματα και το ταξίδι σας θα μείνει αξέχαστο.
Κατηγορία:
Ημερομηνία δημοσίευσης:
29/5/2007

Ακόμα και το πιο ειδυλλιακό μέρος μπορεί να γίνει Βατερλό, αν δεν έχεις προνοήσει από πριν. Ακολούθησε αυτά τα βήματα και το ταξίδι σας θα μείνει αξέχαστο.

Για κάθε νέο ζευγάρι, το καλύτερο κρας-τεστ συμβίωσης είναι το μοιραίο πρώτο ταξίδι. Μπορείς να μάθεις πολλά βλέποντάς τη να προσπαθεί να αντεπεξέλθει χωρίς την τεχνολογία και τις υλικές ανέσεις του σπιτιού. Μπορεί να αποκαλύψεις ελαττώματα, όπως την αδυναμία της να κουβαλήσει λιγότερα από 11 ζευγάρια παπούτσια για ένα Σαββατοκύριακο. Μπορεί ακόμα να ανακαλύψεις την κρυμμένη γοητεία της όταν γίνεται ναζιάρα.

«Οταν φεύγεις για ταξίδι, είσαι όλη την ώρα μαζί με τη σύντροφό σου» λέει η Patti Britton, Ph.D., συγγραφέας του The Art of Sex Coaching. «Τέτοιου είδους οικειότητα μεγαλοποιεί τα πάντα: τα θετικά, τα αρνητικά και τα άσχημα».

Εχει σημειωθεί ότι τα ζευγάρια στις Η.Π.Α. φεύγουν για ρομαντικές αποδράσεις 155 εκατομμύρια φορές το χρόνο. Πολλά από αυτά τα ζευγάρια θα καταλήξουν να φιλιούνται όσο περιμένουν τις βαλίτσες τους από το αεροπλάνο, τη στιγμή που άλλα θα βλέπουν τον εαυτό τους στα πρόθυρα της καταστροφής και της επερχόμενης καταιγίδας και θα τσακώνονται για το ποιος έπρεπε να κουβαλήσει τις δραμαμίνες. Εσύ πριν ξεκινήσεις για ταξίδι με το άλλο σου μισό, διάβασε τα επόμενα έξι βήματα που θα σε οδηγήσουν στη διατήρηση της σχέσης σου aller-retour.

ΒΗΜΑ 1ο
Μικρή Αρχή

Μην είσαι πολύ φιλόδοξος από το ξεκίνημα της σχέσης σας. «Στην αρχή, ένα σύντομο ταξίδι είναι πιο φρόνιμο» λέει η Linda DeVillers, συγγραφέας του Love Skills: A Fun, Upbeat Guide to Sex-cessful Relationships. Μακρινά και μακροχρόνια ταξίδια έχουν πιο πολλές απαιτήσεις, κοστίζουν περισσότερο και συμβολίζουν τη δέσμευση. Αν δεν έχεις πολύ καλό προαίσθημα γι’ αυτήν, μην κανονίσεις κάτι στο παρθενικό ταξίδι σας για πάνω από τρεις ημέρες.
Ψήφισε: Διήμερο σε νησί.
Απόφυγε: Δύο εβδομάδες για κάμπινγκ.
Βάλε Στοίχημα: Διάλεξε ένα μέρος που δεν απέχει πάνω από τέσσερις ώρες από εκεί που μένεις (μισή μέρα θυμωμένης σιωπής στην επιστροφή δεν είναι ό,τι καλύτερο). Προτίμησε περιοχή που έχει πολλά πράγματα να κάνεις για να έχεις επιλογές. Ετσι την ώρα που εσύ θα θελήσεις να παίξεις τένις ή να δεις το ματς, αυτή θα μπορεί να κάνει spa ή ψώνια.  

ΒΗΜΑ 2ο
Συζήτησε τις Μεγάλες Προσδοκίες

Δεν εννοούμε το βιβλίο του Ντίκενς (αν και είναι πολύ καλό) ούτε την ταινία. Πριν φτιάξεις βαλίτσα, ξεκίνα συζήτηση για ποιους λόγους θέλετε και οι δύο αυτό το ταξίδι. «Αυτή η συζήτηση δεν είναι απαραίτητο να γίνει πολύ συναισθηματική και φορτισμένη» λέει η Susan Moynihan, αρχισυντάκτρια του περιοδικού Destination Weddings & Honeymoons. «Μπορεί να γίνει συζήτηση για τις υποθετικά τέλειες διακοπές. Αυτή μπορεί να σου πει πως θα ήθελε να κάνει όλη μέρα ηλιοθεραπεία στην παραλία και μετά να πηγαίνει κατευθείαν στο μπαρ. Μετά εσύ μπορείς να πεις πως δεν θα μπορούσες με τίποτα να το κάνεις αυτό και πως προτιμάς το kite surf και μετά τα κοκτέιλ». Μην το κάνεις μεγάλο θέμα. Τουλάχιστον, τα κοκτέιλ σας ενώνουν.
Ψήφισε: Κάνε διασκεδαστική, χαρούμενη συζήτηση για το ιδανικό ταξίδι.
Απόφυγε: Μην προκαλέσεις ένταση.
Βάλε Στοίχημα: Συναντηθείτε σε ήρεμο μέρος στο οποίο πάτε συχνά και διατήρησε τη συζήτηση σε χαμηλά επίπεδα. Θυμήσου: αν εσύ νομίζεις ότι απλώς πάτε για σκι κι αυτή έχει πιστέψει ότι θα της κάνεις πρόταση γάμου, τα πράγματα δεν θα πάνε και τόσο καλά.

ΒΗΜΑ 3ο
Μην Ακολουθείς τον Αρχηγό

Πολλές σχέσεις έχουν έναν αρχηγό, ο οποίος καταλήγει να παίρνει σχεδόν όλες τις αποφάσεις. Αν σκέφτηκες μόλις τώρα «ναι, εγώ είμαι αυτός», τότε, ναι, εσύ είσαι. Αν σκέφτηκες «αυτή είναι», τότε αυτή είναι. Εχε αυτήν τη σκέψη υπόψη σου όταν οργανώνετε το ταξίδι, ώστε να μην αναγκαστεί κανείς να ακολουθήσει το ιδανικό ταξίδι του άλλου. 
Ψήφισε: Αγκάλιασε τις αρχές της δημοκρατίας.
Απόφυγε: Μην περιμένεις να κατανοήσει ότι δεν θες να πας στον κήπο με τις πεταλούδες, επειδή προτιμάς να κάτσεις στο μπαρ μες στην πισίνα.
Βάλε Στοίχημα: Αναγνώρισε ποιος είναι ο αρχηγός της σχέσης σου. Το πιο πιθανό είναι να είσαι εσύ ως άντρας. Σε αυτήν την περίπτωση διαβεβαίωσε ότι η κοπέλα σου έχει διαλέξει κι αυτή να κάνει πράγματα που της αρέσουν. Δώσε της όσο χρόνο χρειάζεται κι ενθάρρυνέ τη να εκφράσει τι της αρέσει και τι όχι.

ΒΗΜΑ 4ο
Κάνε Καλούς Λογαριασμούς

Η Joy Davidson, Ph.D., συγγραφέας του Fearless Sex, πήγε στη Βενετία με πακέτο που περιλάμβανε τα γεύματα. Οταν πρότεινε στο συνοδό της να δοκιμάσουν άλλα εστιατόρια, αυτός «δεν άντεχε στην ιδέα να ξοδέψει έτσι χρήματα. Είχα καταλάβει ότι έχουμε διαφορετική αντιμετώπιση στα χρήματα, αλλά τότε έγινε πολύ εμφανές το θέμα. Καταλήξαμε να κάνουμε έναν τεράστιο καβγά και να περάσουμε το περισσότερο χρόνο μας χώρια». Να είσαι ειλικρινής σχετικά με τα οικονομικά και να μοιραστείτε τα έξοδα όσο είναι δυνατόν.
Ψήφισε: Οργάνωσε από πριν ένα σύστημα.
Απόφυγε: Μην επιμένεις να είσαι όλη την ώρα Ο ΑΝΤΡΑΣ και να πληρώνεις για τα πάντα.
Βάλε Στοίχημα: «Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσεις την κατάσταση είναι να πληρώνετε ο καθένας ανά μέρα» λέει η Davidson. «Στο τέλος θα έχετε χαλάσει και οι δύο σχεδόν τα ίδια χρήματα και δεν θα έχετε χαλάσει χρόνο να τσακώνεστε κάθε φορά που εμφανίζεται ο λογαριασμός».

ΒΗΜΑ 5ο
Σόλαρε για μία Ωρα

Αγαπάς τη σύντροφό σου, αλλά λατρεύεις και την ώρα που μένεις για λίγο μόνος, έτσι δεν είναι; «Είναι σημαντικό να περνάτε λίγο χρόνο χωριστά. Κατά κάποιον τρόπο έτσι δείχνεις περισσότερη ευαισθησία στη σχέση σας» λέει η Britton.
Ψήφισε: Πήγαινε για τζόγκινγκ στην παραλία.
Απόφυγε: Μην περάσεις όλη τη μέρα πίνοντας μπύρες.
Βάλε Στοίχημα: Απομάκρυνε την ένταση. Χωριστείτε και μετά όταν ξαναβρεθείτε, συγκρίνετε τις εμπειρίες σας. Ο ενθουσιασμός του άλλου για κάτι που έκανε μόνος του μπορεί να είναι διεγερτικός, αλλιώς χαλαρώστε μαζί παραγγέλνοντας φαγητό. Δεν είναι όλες οι στιγμές συγκλονιστικές.

ΒΗΜΑ 6ο
Κάνε Ατμούς στο Δωμάτιο

Η πιο φανερή απόλαυση που θα έχεις στο ταξίδι είναι το σεξ στο δωμάτιο του ξενοδοχείου. «Υπάρχει έλλειψη ευθύνης σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου» λέει η Britton. Γίνε ανεύθυνος.
Ψήφισε: Να το κάνεις.
Απόφυγε: Να μην το κάνεις.
Βάλε Στοίχημα: Βάλε στη βαλίτσα σου και κάτι επιπλέον για έκπληξη. Ενα παιχνίδι, ένα DVD, ένα εσώρουχο. Η  DeVillers λέει τo πώς: «Προκαλεί ανυπομονησία».

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ MH

ΣΧΟΛΙΑ