Τσαμπα Spa

Ασε τον εαυτό σου στα χέρια της μαμάς φύσης και να είσαι σίγουρος ότι όπου πονάς, θα γειάνει.
Κατηγορία:
Ημερομηνία δημοσίευσης:
8/4/2011

Βγες από τα ρούχα σου, ξέχασε για λίγο τη χαρακτηριστική μυρωδιά κλούβιου αυγού που θα σου τρυπάει τη μύτη και με μότο σου «μόνο καλό μου κάνει» βούτα. Ασε τον εαυτό σου στα χέρια της μαμάς φύσης και να είσαι σίγουρος ότι όπου πονάς, θα γειάνει.

Ζάκυνθος: Στην περιοχή Καρώνης, στο δημοτικό διαμέρισμα των Ορθονίων, βρίσκεται μία πανέμορφη μικρή παραλία με βότσαλο, τα Ξύγγια. Η θάλασσα γύρω από τη θειούχα πηγή έχει χρώμα λευκό, το οποίο οφείλεται στις κροκίδες κολλοειδούς θείου, που προέρχονται από την αναγωγή θειϊκών και θειούχων ενώσεων.  
Καλό Κάνει: Απαλύνει το δέρμα, εξαλείφει τις ρυτίδες, θεραπεύει δερματικές παθήσεις.

Μήλος: Ο Ιπποκράτης στο σύγγραμμά του Περί Επιδημιών αναφέρει την περίπτωση ενός ασθενούς από την Αθήνα που έπασχε από δερματοπάθεια και πήγε στα λουτρά αυτού του ηφαιστειακού νησιού και θεραπεύτηκε. Για να πας όμως κατευθείαν στο στόχο σου, κατευθύνσου προς το Παλιοχώρι (50° C), στα Μαντράκια (54°ºC), στην Κάναβα (50°ºC) και στον Αδάμαντα (33°ºC) όπου μέσα σ’ ένα σπήλαιο έχουν κατασκευαστεί χώροι για μπάνιο.
Καλό Κάνει: Στις ρευματοειδείς αρθρίτιδες, στις παθήσεις των περιφερειακών νεύρων, στις γυναικολογικές παθήσεις και στις δερματικές.

Κως: Λίγο μετά το Ψαλίδι της Κω βρίσκονται τα Θερμά, που όπως θα κατάλαβες πήραν την ονομασία τους από τις θερμές πηγές που υπάρχουν στην περιοχή. Τα καυτά νερά καταλήγουν στη θάλασσα κι έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε θειάφι.
Καλό Κάνει: Σε αρθρίτιδες, δερματοπάθειες, εφιδρωματικές καταστάσεις, κυκλοφορικές διαταραχές, νευρώσεις, παραλύσεις, ρευματισμοί.
 
Καϊάφας:
Πάρε το αυτοκίνητο και σε τρεις ώρες θα βρεθείς εκεί όπου ο μύθος θέλει τον κένταυρο Νέσσο να ξέπλυνε την πληγή που του προκλήθηκε μετά από χτύπημα βέλους από τον Ηρακλή (πήγε βλέπεις να του φάει τη γυναίκα). Δίπλα ακριβώς στα λουτρά υπάρχει μία υπαίθρια μικρή λιμνούλα, η οποία κάθε απόγευμα είναι δωρεάν για το κοινό. Ζήτα από τους φανατικούς επισκέπτες που θα συναντήσεις εκεί να σε μυήσουν στα μυστικά των ιαματικών.
Καλό Κάνει: Στις αρθριτικές, δερματικές και γυναικολογικές παθήσεις, στις χολολιθιάσεις και ηπατίτιδες, στις παθήσεις του γαστρεντερικού συστήματος, στις υποτονικές δυσπεψίες και στις ατονικές δυσκοιλιότητες από χολική ανεπάρκεια.

Λήμνος: Εκεί θα πας για τη Λήμνια Γη, που σε αντίθεση με αυτό που νομίζεις είναι ένα είδος πηλού,  γνωστό για τις θεραπευτικές ιδιότητές του. Στην Πλάκα προς την παραλία του Αγίου Χαραλάμπους βρίσκονται τα ιαματικά λασπόλουτρα, όπου γίνεται «πηλοθεραπεία» σε υπαίθριες εγκαταστάσεις.
Καλό Κάνει: Μέχρι τα τέλη του 19ου αιώνα, τον συγκεκριμένο πηλό τον πούλαγαν στα φαρμακεία σε σφραγισμένα δισκία και τον χρησιμοποιούσαν ως αντίδοτο στα δηλητήρια.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ MH

ΣΧΟΛΙΑ