Ταυτοτητα Xωρισ Συνορα

Από την 1η Ιανουαρίου, εκτός από τις 25 χώρες της Ε.Ε., μπορείς πια να ταξιδέψεις και σε μια ολόκληρη σειρά από χώρες, που θα σε γεμίσουν όμορφες εικόνες κι εμπειρίες χωρίς να σου κοστίσουν ένα εορτοδάνειο, μόνο με την ταυτότητά σου.
Κατηγορία:
Ημερομηνία δημοσίευσης:
29/12/2010

Από την 1η Ιανουαρίου, εκτός από τις 25 χώρες της Ε.Ε., μπορείς πια να ταξιδέψεις και σε μια ολόκληρη σειρά από χώρες, που θα σε γεμίσουν όμορφες εικόνες κι εμπειρίες χωρίς να σου κοστίσουν ένα εορτοδάνειο, μόνο με την ταυτότητά σου.

Μάλτα
Είναι μία από τις τέσσερις χώρες της Ευρώπης που οδηγείς αριστερά. Τα μαλτέζικα νησιά προσφέρουν τα πιο γαλάζια νερά εκτός Ελλάδος στη Μεσόγειο, αλλά και πόλεις-φρούρια που δεν έχουν αλλάξει πολύ από το Μεσαίωνα όπου χτίστηκαν. Είτε στη Βαλέτα είτε στα χωριά, τα φεστιβάλ θα σου γεμίσουν το πρόγραμμα, αλλά δεν θα σου αδειάσουν το πορτοφόλι από ευρώ, αφού έχουμε πλέον κοινό νόμισμα. Κάνε κλικ στο www.visitmalta.com.

Ουγγαρία
Για τα λίγα χρόνια που θα υπάρχει ακόμη το εθνικό νόμισμά τους (Forint), οι τιμές θα είναι σίγουρα 70% κάτω του μέσου ευρωπαϊκού χώρου. Το πιο διάσημο τουριστικό σημείο, εκτός της Βουδαπέστης, είναι το εθνικό πάρκο Kiskunsg, με 76 χιλιάδες εκτάρια προστατευόμενης γης. Τα τοπικά κρασιά θεωρούνται τα καλύτερα της Βορειοκεντρικής Ευρώπης. Κάνε κλικ στο www.hungary.com και μάθε περισσότερα.

Ρουμανία
Μαζί με τη Βουλγαρία μπαίνουν στη συνθήκη του Σένγκεν από την αρχή του νέου έτους και σε λίγο καιρό θα μπουν και στη ζώνη του ευρώ. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα αγροτικού τουρισμού στον κόσμο, έχει επίσης πολύ καλή υποδομή κυκλοτουρισμού (πάρε το ποδήλατό σου και γύρισε βουνά και χωριά) και βέβαια τα Καρπάθια μαζεύουν περισσότερο κεντροευρωπαϊκό κόσμο κι από τις Αλπεις. Μπορείς να κινηθείς και με ευρώ εκτός από το τοπικό νόμισμα (leu).
Μάθε περισσότερα στο www.romaniatravel.com.

Ισλανδία
Διάσημη για τον φυσικό πλούτο της, τα ηφαίστεια, τις θερμές πηγές και τα γκέιζερ, έχει ακόμη ερήμους λάβας, αλλά και μερικές από τις υψηλότερες τιμές στην Ευρώπη. Εχει το μεγαλύτερο εθνικό πάρκο στην Ευρώπη, το Skaftafell, το οποίο περιλαμβάνει δάση και ηφαίστεια, και μία απέραντη εκκλησία, την Hallgrmskirkja, που στέκει πάνω από το Ρέικιαβικ με ένα καμπαναριό 75 μέτρων. «Ταξίδεψε» μέσα από το www.icelandtravel.is.

Τσεχία
Η Πράγα πνίγηκε πριν από τρία χρόνια, αλλά έξι μήνες μετά, οι μόνες πληγές που είχαν απομείνει εμφανείς ήταν λίγες γωνίες σε μπαλκόνια. Εκτός από την πρωτεύουσα (τη μόνη πόλη στον κόσμο που είναι προστατευόμενο μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουνέσκο) υπάρχουν τα διάσημα χωριά της -κολλημένης στο παρελθόν- Μοράβιας. Υπάρχει ακόμη η τσέχικη κορόνα. Τσέκαρε το www.czechtourism.com.

Δεν χρειάζεσαι διαβατήριο αν πας: Αυστρία, Βέλγιο, Κύπρος, Τσεχία, Γερμανία, Δανία, Ισπανία, Εσθονία, Γαλλία, Φινλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ουγγαρία, Ιταλία, Ιρλανδία, Λουξεμβούργο, Λιθουανία, Λετονία, Μάλτα, Ολλανδία, Πορτογαλία, Πολωνία, Σουηδία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Ελβετία, Ρουμανία, Βουλγαρία.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ MH

ΣΧΟΛΙΑ