Ταξιδεψε με τα μισα λεφτα

Εχεις πιάσει ποτέ τον εαυτό σου να σχεδιάζει ταξίδι και να νιώθει σαν λογιστής της Wall Street που βλέπει την εταιρεία να βουλιάζει; Ξελάσπωσε το ταξίδι σου με αυτές τις απλές συμβουλές.
Κατηγορία:
Ημερομηνία δημοσίευσης:
22/1/2009

Εχεις πιάσει ποτέ τον εαυτό σου να σχεδιάζει ταξίδι και να νιώθει σαν λογιστής της Wall Street που βλέπει την εταιρεία να βουλιάζει; Ξελάσπωσε το ταξίδι σου με αυτές τις απλές συμβουλές.

Κάνε σκι το καλοκαίρι
Μία από τις πιο αυτονόητες συμβουλές που κανένας δεν ακούει: ταξίδεψε off-season. Δεν χρειάζεται να πας στα ελληνικά νησιά το Δεκαπενταύγουστο ούτε στο Γκστάαντ τα Χριστούγεννα. Διάλεξε άλλη ημερομηνία και θα έχεις -μαζί με λίγο χειρότερο καιρό- πολύ καλύτερες τιμές στα πάντα - από ξενοδοχεία και εισιτήρια, μέχρι αυτοκίνητο και ξεναγήσεις.

Διπλοί πράκτορες
Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες είναι δίκοπο μαχαίρι. Οι αεροπορικές εταιρείες τους έχουν κόψει τις προμήθειες κι αυτοί χρεώνουν εσένα. Η λύση δεν είναι να τους κόψεις εντελώς, αλλά να μάθεις να ξεχωρίζεις πότε ο πράκτορας είναι η καλύτερη λύση (π.χ. όταν θες να βρεις το δωμάτιο της κυρα-Μαρίκας στην Κύθνο) και πότε εσύ (βλ. Διαδίκτυο).

Μην μπεις στον πειρασμό
Με το που μπεις στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, κλείδωσε το μίνι-μπαρ με ένα λουκέτο ή βάλε μπροστά του ένα πίτμπουλ εκπαιδευμένο να σκοτώνει - γενικά οτιδήποτε για να μην το ανοίξεις τη δύσκολη στιγμή. Τα προϊόντα του μίνι-μπαρ συνήθως τιμολογούνται με τον τρόπο που τιμολογούσαν το λάδι οι μαυραγορίτες την περίοδο της Κατοχής και ο λογαριασμός τους μπορεί να σου αφαιρέσει τα κονδύλια για ένα διήμερο τουρ σε νησιά της Ταϊλάνδης.

Πλήρωσέ το ακριβά
Αυτή η συμβουλή δεν θα σου γλιτώσει λεφτά, αλλά σίγουρα θα σου δώσει περισσότερη ποιότητα για χρήματα που θα ξοδέψεις. Οταν κλείνεις δωμάτιο, μην το κάνεις από εκπτωτικά σάιτ, γιατί το πιο πιθανό είναι να λάβεις ένα από τα ανεπιθύμητα δωμάτια (χωρίς παράθυρο, θέα σε τούβλα, μεσοτοιχία με S&M trance club κ.λπ.) και, πίστεψέ το, τα ξενοδοχεία έχουν έναν ολόκληρο εσωτερικό κανονισμό για να βαθμολογούν τα δωμάτιά τους με αυτόν τον τρόπο. Κλείσε το δωμάτιό σου από το σάιτ του ξενοδοχείου. Αν συμβεί η στραβή, θα μπορέσεις να παραπονεθείς επιτόπου κι ενδεχομένως να λύσεις το θέμα σου.

Δίκαιη ανταμοιβή
Ζήτα κάτι όπου κι αν πας. Οταν πάρεις να κλείσεις στο ξενοδοχείο, ζήτα για μία έξτρα νύχτα ή για καλύτερο δωμάτιο με τα ίδια χρήματα. Στην αεροπορική πάρε και ζήτα τους να σε βάλουν σε καλύτερη θέση (με τα ίδια λεφτά). Μη νομίζεις, δεν είναι τόσο άκυρο όσο ακούγεται. Οι αεροπορικές δεν θέλουν να δείχνουν ότι οι πρώτες θέσεις τους μένουν άδειες. Τα ξενοδοχεία θέλουν να κάνουν καλή εντύπωση για να ξανάρθεις. Ζήτα αυτά που θέλουν να δώσουν.

Ακύρωσε την πτήση σου
Αν ταξιδεύεις μόνος και η πτήση έχει γεμίσει ακόμα κι εκείνο το μαγικό 20% που μένει πάντα άδειο, υπάλληλοι της αεροπορικής εταιρείας θα ψάξουν να βρουν άτομα που θα δεχτούν να ταξιδέψουν με την επόμενη πτήση ή την επόμενη μέρα. Το σύνηθες αντάλλαγμα είναι ακόμα ένα εισιτήριο για τον προορισμό (πέρα από αυτό που έχεις ήδη πληρώσει) συν έξοδα διαμονής και σίτισης. Διαπραγματεύσου και διπλασίασε τα εισιτήριά σου.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ MH

ΣΧΟΛΙΑ