Πεταμε τωρα

Πέρνα τα εμπόδια που σου βάζει το κάθε αεροδρόμιο έξυπνα και γρήγορα. Προσπέρνα ουρές, απόφυγε τις κρυμμένες χρεώσεις και πάρε τις καλύτερες θέσεις
Κατηγορία:
Ημερομηνία δημοσίευσης:
2/5/2013

Σωστές βαλίτσες

«Ετσι χάνουν λεφτά οι περισσότεροι επιβάτες» σου λέει ο George Hobica, πρόεδρος του ιστότοπου www.airfarewatchdog.co.uk. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις, αν πηγαίνεις για λίγες ημέρες, είναι να πληροφορηθείς για τις διαστάσεις που επιτρέπει η αεροπορική σου εταιρεία και να πάρεις μόνο carry-on. Για παράδειγμα, η British Airways επιτρέπει μία αρκετά ευρύχωρη τσάντα (56x45x25 εκ.), αλλά και τσάντα λάπτοπ, καθώς και σακούλες από τα duty free. Πρόσεχε ιδιαίτερα τις «οικονομικές» αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες αν έχεις πολλές αποσκευές, σου χρεώνουν αρκετά χρήματα (για παράδειγμα, η Ryanair σε βάζει να πληρώσεις 18 ευρώ για κάθε κιλό πάνω από τα 15. Ζύγισε τις βαλίτσες σου πριν πας στο αεροδρόμιο, για να μη χρειαστεί να βγάζεις τα σώβρακά σου για να τα βάλεις στην carry-on μπροστά στο check-in. 

Κόψε τις ουρές

Πλέον οι περισσότερες αεροπορικές έχουν electronic check-in. Ετσι δεν χρειάζεται να κάθεσαι να περιμένεις σε τεράστιες ουρές. Το κάνεις μόνος σου στο αυτόματο μηχάνημα (ή από το Ιnternet) και μετά απλώς πας και αφήνεις τις αποσκευές σου. Αν ταξιδεύεις συχνά, κάνε την αναμονή ακόμα καλύτερη βγάζοντας ένα Priority Pass (www.prioritypass.com). Για μόνο 80€ το χρόνο θα έχεις πρόσβαση σε VIP lounges, ανεξάρτητα από τη θέση με την οποία πετάς. 

Απλωσε τα πόδια σου

Ο χώρος που έχουν τα πόδια σου ποικίλλει πολύ ανάμεσα στα διάφορα αεροπλάνα και μπορείς να έχεις 9 εκ. Παραπάνω αν διαλέξεις τον σωστό μεταφορέα. «Εξι εκατοστά είναι η διαφορά ανάμεσα σε ένα ανοιχτό κι ένα κλειστό λάπτοπ» σου λέει ο Matt Daimler, από το www.seatguru.com, όπου υπάρχουν διαγράμματα με τις καλύτερες θέσεις σε κάθε αεροπλάνο, έτσι ώστε να διαλέξεις την καλύτερη.

Πρόσεχε τις εξόδους

Οι διάδρομοι εξόδου έχουν πάντα περισσότερο χώρο, αλλά πρόσεχε: οι μπροστινές θέσεις κινδυνεύουν να έχουν μωρά, αν ταξιδεύουν, γιατί εκεί χωράνε τα κρεβατάκια τους. Αν το ταξίδι είναι μεγάλο, μπορεί να κολλήσεις για πέντε ή έξι ώρες δίπλα σε ένα μωρό που κλαίει. Οπότε διάλεξε: θες να είναι τα πόδια σου σε καλή κατάσταση ή τα αυτιά σου; 

Στο πιάτο

Θέλεις να φας καλύτερα από τους άλλους; Ζήτα κάποιο από τα ειδικά γεύματα, όπως είναι το vegetarian ή το kosher (για Εβραίους), σου λέει ο Daimler: «Οι αεροπορικές εταιρείες προσέχουν περισσότερο τα ειδικά γεύματα και η μαγειρική σε αυτά είναι πάντα καλύτερη. Για να δεις τα διάφορα πιάτα και να κάνεις τις επιλογές σου από πριν, πήγαινε στο www.airlinemeals.net. 

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ MH

ΣΧΟΛΙΑ