Παιξε σολο

Οποιος κι αν είναι ο τρόπος που σου αρέσει να ταξιδεύεις, το μονοπάτι του μοναχικού λύκου των διακοπών έχει τη δική του σκοτεινή γοητεία. Ορίστε πώς να το εκμεταλλευτείς χωρίς να σε φάνε τα πρόβατα.
Κατηγορία:
Ημερομηνία δημοσίευσης:
24/8/2009

Οποιος κι αν είναι ο τρόπος που σου αρέσει να ταξιδεύεις, το μονοπάτι του μοναχικού λύκου των διακοπών έχει τη δική του σκοτεινή γοητεία. Ορίστε πώς να το εκμεταλλευτείς χωρίς να σε φάνε τα πρόβατα.

Μπορεί και να το έχεις πάθει: το εφιαλτικό σενάριο των χαραμισμένων διακοπών. Ονειρευόσουν εβδομάδα αγάπης στο Λονδίνο πάνω στον Τάμεση και σου βγήκε πενθήμερο εκπτώσεων στα Harrod's, επειδή η κοπέλα σου δεν ήθελε να χάσει τις ευκαιρίες. Ή ήθελες να πας να χαλαρώσεις με ένα φίλο σου σε μια παραλία κάπου στο Αιγαίο και σύρθηκες σε μια μπαρότσαρκα χωρίς τέλος. Ισως φέτος να θέλεις να δοκιμάσεις να πας μόνος σου διακοπές στο εξωτερικό, για να μπορέσεις να κάνεις εσύ το πρόγραμμά σου, χωρίς να βασίζεσαι στις ανάγκες και τις επιθυμίες των άλλων, ειδικά αν είναι ανυποχώρητοι σε τέτοια θέματα. Τσέκαρε πώς να κάνεις τις διακοπές σου ασφαλείς και γεμάτες με αυτά τα απλά tips.

Βάλε κάποιον στη σκοπιά
Ποτέ μη φεύγεις χωρίς να έχεις δώσει σε κάποιον δικό σου άνθρωπο λεπτομερές και πλήρες δρομολόγιο. Ειδικά για ορισμένες επικίνδυνες περιοχές, αυτό θα είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για γρήγορη ανταπόκριση σε περίπτωση που σου τύχει κάποια αναποδιά. Ασε λοιπόν σε ένα άτομο εμπιστοσύνης το πρόγραμμά σου και πες του ότι θα του τηλεφωνείς όταν φτάνεις σε έναν καινούργιο προορισμό. Μην ξεχάσεις να τον ενημερώσεις για τυχόν αλλαγές που θα κάνεις στο πρόγραμμά σου (άλλωστε γι’ αυτό θα ταξιδεύεις μόνος σου: για να κάνεις ό,τι ακριβώς θέλεις) μήπως και κινητοποιηθεί ολόκληρη διαδικασία διάσωσης ενώ εσύ πίνεις τις καϊπιρίνιές σου στην άλλη άκρη της χώρας.

Κάνε backup πριν φύγεις
Ο υπολογιστής σου, εκτός κι αν γίνει σεισμός, θα είναι ασφαλής, οπότε μην ανησυχείς. Πριν φύγεις, όμως, πρέπει να κάνεις αντίγραφα απ’ όλα τα χαρτιά που θα έχεις μαζί σου. Ταυτότητα, πιστωτικές κάρτες και cashcards, διαβατήριο, βίζα, αποδεικτικά εμβολίων, εισιτήρια. Κάνε δύο αντίγραφα από το καθένα και αποθήκεψέ τα σε διαφορετικά μέρη των αποσκευών και του δωματίου σου. Επίσης, σκάναρέ τα κι ανέβασέ τα στο mail σου ως συνημμένα, για να μπορείς να τα κατεβάσεις οποτεδήποτε αν χρειαστεί. Αν χάσεις (ή σου χάσουν) τα χαρτιά σου, η διαδικασία επανέκδοσής τους θα είναι πολύ πιο εύκολη.

Μείνε σε hostel
Αν ταξιδέψεις στην Ευρώπη, υπάρχει ένας τρόπος για να μη νιώσεις στιγμή ότι ταξιδεύεις μόνος σου: μείνε μακριά από ξενοδοχεία και διάλεξε hostel. Πλέον είναι απολύτως ασφαλή και τα κοινόχρηστα δωμάτια σού προσφέρουν καλές ευκαιρίες για γνωριμίες με άτομα που είναι ακριβώς στην ίδια κατάσταση με σένα - ταξιδεύουν μόνα τους ή με παρέα και θέλουν να γνωρίσουν κόσμο. Και θα περάσεις καλύτερα, και θα μαζέψεις πληροφορίες για τον προορισμό σου από άτομα που ήδη έχουν περάσει μέρες εκεί, και θα εξοικονομήσεις λεφτά από τα κατά πολύ ακριβότερα ξενοδοχεία.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ MH

ΣΧΟΛΙΑ