Παρ' τον Μαζι σου!

Δεν είναι μόνο ο καλύτερός σου φίλος, είναι και η ιδανική παρέα για ταξίδι.Φρόντισέ τον για να περάσετε καλά και οι 2 σας!
Κατηγορία:
Ημερομηνία δημοσίευσης:
3/4/2012

Πάρε τα Μέτρα σου

Οι στάσεις που θα κάνεις στο ταξίδι μπορεί να αποδειχθούν επικίνδυνη ιδέα. Να του φοράς πάντα το λουρί πριν ανοίξεις την πόρτα του αυτοκινήτου. Μπορεί να πηδήξει έξω και με την κίνηση, τον κόσμο και το άγνωστο για αυτόν περιβάλλον, να αναστατωθεί και να σε βάλει σε μπελάδες. Βεβαιώσου ότι τα στοιχεία που γράφεις στην ταυτότητά του είναι ακριβή. Πριν τον βάλεις στο αυτοκίνητο, φρόντισε να τον κουράσεις λίγο με μία μεγάλη βόλτα, ώστε να είναι πιο ήρεμος στο ταξίδι.

Απόφυγε τις Πτήσεις

Αρκετά κατοικίδια που έχουν ταξιδέψει με αεροπλάνο αντιμετώπισαν πρόβλημα (όπως απώλεια σε πτήσεις με ανταπόκριση ή ακόμα και θάνατο). Αν, παρ' όλα αυτά, αν πρέπει να ταξιδέψεις, τουλάχιστον φρόντισε να κλείσεις απευθείας πτήση.

Φρόντισε τη Διαμονή

Μάθε πόσο φιλικό προς τα ζώα είναι το ξενοδοχείο που θα κλείσεις. Να θυμάσαι ότι σχεδόν τα μισά από τα ξενοδοχεία που δέχονται κατοικίδια έχουν περιορισμούς βάρους, κάνουν έξτρα χρεώσεις και σχεδόν όλα σου απαγορεύουν να αφήσεις το σκύλο μόνο του στο δωμάτιο. Για αυτό πάρε μαζί σου το καλάθι του κι έχε πάνω του την επιγραφή «Μην Ενοχλείτε». Μην ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου το κρεβάτι του και την αγαπημένη του κουβέρτα.

Σαν το σπίτι σας

Αν φιλοξενείσαι στο σπίτι ενός φίλου, βγάλ' τον έξω μόλις μπορέσεις. Έτσι θα καταλάβει ότι, όπως ακριβώς και στο σπίτι, θα πρέπει να βγαίνει έξω όταν θέλει να τα κάνει. Ακόμα, πάρε μαζί σου κάποιο αγαπημένο του παιχνίδι. Εσύ έχεις τις αποσκευές σου. Αυτός γιατί όχι;

Πληροφορήσου

Μάθε για τυχόν ασθένειες ή οτιδήποτε μπορεί να τον βλάψει στην περιοχή ή στη χώρα που ταξιδεύεις. Υπάρχουν για κάθε πόλη, πληροφορίες στο διαδίκτυο που θα βοηθήσουν πολύ. Ακόμα, ρώτησε τον κτηνίατρο για τυχόν ψύλλους ή τσιμπούρια στην περιοχή που θα ταξιδέψεις. Μη ξεχάσεις το βιβλιάριό του!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ MH

ΣΧΟΛΙΑ