Ιπταμενη Βιβλιοθηκη

Τα πιο ταξιδιάρικα και αντιπροσωπευτικά βιβλία για τους πέντε προορισμούς, που μπορούν να γίνουν η Ιθάκη σου.
Κατηγορία:
Ημερομηνία δημοσίευσης:
7/12/2007

Τα πιο ταξιδιάρικα και αντιπροσωπευτικά βιβλία για τους πέντε προορισμούς, που μπορούν να γίνουν η Ιθάκη σου.

Αμερική
Στο Δρόμο - Τζακ Κέρουακ

Το όνειρο του κάθε άντρα. Φτιάξε ένα ταξίδι με αυτοκίνητο από τη μία ακτή της Αμερικής στην άλλη. Από εκεί στις σκονισμένες κοιλάδες της Καλιφόρνια μέχρι την Πόλη του Μεξικού και πίσω πάλι στη Νέα Υόρκη. Το αυτοβιογραφικό βιβλίο του Κέρουακ είναι ένας ύμνος στη μεταπολεμική Αμερική, βουτηγμένο στην τζαζ και τα πάρτι. Μπες στο www.roadtripamerica.com και σχεδίασε το δικό σου ταξίδι.

Μέση Ανατολή - Ινδία
Ταξίδι στην Ανατολή - Χέρμαν Εσσε

Ο αφηγητής προσχωρεί σε μία ομάδα, η οποία αποτελείται από καλλιτέχνες και συγγραφείς. Ετσι ξεκινάνε για ένα ταξίδι μέσα από τις χώρες της Μέσης Ανατολής, με απώτερο στόχο την Ινδία και τη φώτιση. Ο καθένας ψάχνει κάτι διαφορετικό και το τέλος είναι ο φόρος τιμής του νομπελίστα συγγραφέα στον ανατολίτικο μυστικισμό, τον οποίο είχε ασπαστεί. Ανακάλυψε την Ινδία στο www.world66.com.

Δουβλίνο
Οδυσσέας - Τζέημς Τζόυς

Ο Οδυσσέας του Τζόυς είναι ένα τερατούργημα, που τρώει τα υπόλοιπα βιβλία σου για πρωινό. Το βιβλίο ασχολείται με την περιπλάνηση ενός Ιρλανδού στην πόλη του Δουβλίνου σε 18 «ραψωδίες». Ο συγγραφέας είχε πει ότι η πόλη, αν κάποια στιγμή καταστρεφόταν, θα μπορούσε να αναπαρασταθεί κομμάτι κομμάτι από τις σελίδες του βιβλίου. Κάθε χρόνο στις 16 Ιουνίου γίνεται στην πόλη ένας εορτασμός, που ακολουθεί τη δράση του βιβλίου (www.jamesjoyce.ie).

Αργεντινή
Λαβύρινθοι - Χόρχε Λουίς Μπόρχες

Ο κατεξοχήν Αργεντινός συγγραφέας ξεδιπλώνει μες στις ιστορίες που περιέχονται στους Λαβυρίνθους του ένα εσωτερικό ταξίδι, το οποίο απεικονίζει με τον καλύτερο τρόπο τις συνοικίες του Μπουένος Αϊρες και τις απέραντες πεδιάδες της Παταγονίας. Μαχαιροβγάλτες των πάμπας διασταυρώνουν τα μονοπάτια τους με έναν άνθρωπο που έχει άπειρη μνήμη, το συγγραφέα του Δον Κιχώτη, και μία φανταστική χώρα, που έχει κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου από μία μυστική οργάνωση επιστημόνων και φιλοσόφων. Κάνε το δρομολόγιό σου στο www.travelsur.net.

Ισπανία
Προσκύνημα στην Καταλωνία - Τζορτζ Οργουελ

Ο Οργουελ κατέγραψε τις εμπειρίες του από τον εμφύλιο της Ισπανίας. Οι οδομαχίες στους δρόμους της Βαρκελώνης, όπου πολέμησαν οι φασίστες με τους αναρχικούς και τους κομμουνιστές, είναι συγκλονιστικές. «Γιατί διάολο συμβαίνει όλο αυτό;» αναρωτιέται και χαρτογραφεί τη μάχη στις σκεπές και τα στενά, παράλληλα με τη μάχη στη συνείδηση της Ισπανίας. Μπες στο www.aboutbarcelona.com κι ετοιμάσου να περπατήσεις κι εσύ εκεί.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ MH

ΣΧΟΛΙΑ