Θωρακισε το εξοχικο σου

Χάλασε τα σχέδια κάθε εισβολέα και μείνε ασφαλής με τρεις κινήσεις από τον Chris McGoey, σύμβουλο σε θέματα ασφαλείας.
Κατηγορία:
Ημερομηνία δημοσίευσης:
13/6/2014

1. Κινήσου Περιμετρικά 


Εγκατάστησε έναν ανιχνευτή κίνησης με φωτοκύτταρο πάνω από κάθε πόρτα του σπιτιού. Καλό είναι να κλαδέψεις τα δέντρα, ώστε να φαίνονται καθαρά οι είσοδοι του σπιτιού. Ετσι θα είναι πιο εύκολο είτε για τους αστυνομικούς είτε για κάποιον γείτονα να εντοπίσει τον κίνδυνο. Επίσης, φρόντισε να αντικαταστήσεις όλες τις κανονικές κλειδαριές με ασφαλείας.  

2. Περικύκλωσέ τους


Οι εισβολείς θέλουν να σε αιφνιδιάσουν, αλλά για να τη βγάλεις καθαρή θα χρειαστεί να φέρεις τούμπα τους ρόλους. Για αρχή, βάλε κλειδαριά ασφαλείας στην πόρτα της κρεβατοκάμαράς σου. Μόλις λοιπόν αντιληφθείς ότι κάποιος μπήκε στο σπίτι, κρύψου σ’ αυτό το δωμάτιο με την υπόλοιπη οικογένεια. Μετά, πανικόβαλέ τους ενεργοποιώντας το συναγερμό με το τηλεχειριστήριο.

3. Κάλεσε Ενισχύσεις


Λογικά, οι παραπάνω κινήσεις θα τους έχουν οδηγήσει σε άτακτη υποχώρηση. Αν δεν έχει συμβεί αυτό, τότε κάλεσε την Αμεσο Δράση. Για να κερδίσεις χρόνο μέχρι να έρθει η αστυνομία, σήκωσε στο πόδι και την υπόλοιπη γειτονιά. Εδώ συναισθήματα δεν χωράνε, γι’ αυτό μην τηλεφωνήσεις στο γείτονα που συμπαθείς περισσότερο, αλλά σ’ εκείνον που μένει δίπλα σου, ακόμα κι αν τα έχετε σπάσει. 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ MH

ΣΧΟΛΙΑ