Μυστικα που Κανουν Δουλεια

Για να γίνεις μάνατζερ της εταιρίας ξεκίνα από σήμερα να κουμαντάρεις τον εαυτό σου.
Κατηγορία:
Ημερομηνία δημοσίευσης:
26/11/2014

Οι συνάδελφοι που δεν βάζουν γλώσσα μέσα και τα καυτά σορτσάκια που χαζεύεις στο fb (μην κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις) μπορούν να σε κάνουν να χάσεις το deadline. Γύρνα τις δύσκολες συνθήκες του γραφείου με το μέρος σου κι ανέβασε τις επαγγελματικές επιδόσεις σου χωρίς προσπάθεια.

Ο διπλανός σου συζητάει όλη μέρα για μπάλα 

Η Λύση

Ακουστικά μουσικής που απομονώνουν τους εξωτερικούς ήχους

Γιατί θα σε βοηθήσουν

Στέλνουν αμέσως το μήνυμα πως είσαι απασχολημένος και δεν θέλεις να σε διακόψουν σε αυτό που κάνεις, λέει ο Joost Wouters, συγγραφέας του βιβλίου The 15-Minute Inbox.

Το γραφείο σου είναι καλυμμένο με κίτρινα post-it που δεν διαβάζεις ποτέ

Η Λύση

Ενα αρχείο Excel στην επιφάνεια εργασίας σου

Γιατί θα σε βοηθήσει

Ξεκινώντας τη μέρα σου μπορείς να τσεκάρεις ποιες προτεραιότητες πρέπει να διευθετηθούν άμεσα, χωρίς να βρεθείς ποτέ ξανά εκτεθειμένος στους προϊσταμένους σου.

Αδυναμία συγκέντρωσης

Η Λύση

Κάνε το γραφείο σου προσωπικό φρούριο

Γιατί θα σε βοηθήσει

Εκτός από εξοικονόμηση χώρου, υπάρχει κι άλλος λόγος που τα τηλεφωνικά κέντρα χρησιμοποιούν γραφεία με διαχωριστικά. Ετσι αποφεύγεται η οπτική επαφή και οι άσκοπες συζητήσεις των συναδέλφων. Αν αυτό σου ακούγεται σαν μια αποστειρωμένη κόλαση, σκέψου πώς νιώθεις κάθε φορά που ο ενοχλητικός διπλανός σου στέκεται από πάνω σου και αναλύει γιατί ο γιος του είναι το πιο έξυπνο παιδί που έχει δει.

Συχνά ξεμένεις από ιδέες 

Η Λύση

Αύξησε (ελάχιστα) τη λήψη ζάχαρης 

Γιατί θα σε βοηθήσει 

Τις ευεργετικές ιδιότητες της ζάχαρης για τη λειτουργία του εγκεφάλου, λίγο-πολύ, τις ξέρεις. Αυτό που ίσως αγνοείς είναι ότι η λήψη της ζάχαρης δεν σημαίνει απαραίτητα να τρως καθημερινά γλυκά. Σύμφωνα με Αγγλους ερευνητές, το μάσημα μιας τσίχλας μπορεί να βοηθήσει τη συγκέντρωσή σου και να ανεβάσει για αρκετά λεπτά τις επιδόσεις σου σε ό,τι κάνεις.

Κανείς δεν αναγνωρίζει τον κόπο και τις επιτυχίες σου

Η Λύση

Γίνε ομιλητικός στα διαλείμματα για φαγητό

Γιατί θα σε βοηθήσει

Συζητώντας τα θέματα της δουλειάς με τους συναδέλφους σου μπορεί να γίνει αντιληπτό σε όλο το γραφείο πόση πρόοδο έχεις σημειώσει μες στο μήνα και τι φιλοδοξίες έχεις από τη θέση σου στην εταιρεία. Και να είσαι σίγουρος πως τα καλά νέα (όπως και τα κακά) πάντα φτάνουν από στόμα σε στόμα και στα αυτιά του μεγάλου αφεντικού.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ MH

ΣΧΟΛΙΑ