Η Υποθεση Βρωμαει

Ψυχραιμία, δεν φταις εσύ. Ακόμα και τα πιο high-tech ρούχα πέφτουν θύματα βακτηρίων. Μπορείς, όμως, να τους αλλάξεις τον -δυσάρεστο- αέρα.
Κατηγορία:
Ημερομηνία δημοσίευσης:
2/3/2017

Τα ρούχα που φοράς στο γυμναστήριο αποκτούν συγκεκριμένη μυρωδιά με το χρόνο. Τα βακτήρια λατρεύουν τον πολυεστέρα, από ίνες του οποίου κατασκευάζονται τα περισσότερα συνθετικά ρούχα, εξηγεί o Mike Eaton της Hero Clean, μιας νέας σειράς προϊόντων καθαριότητας για άντρες. Η μοναδική ύφανσή τους δίνει στα βακτήρια άπειρα μέρη να κρυφτούν. Ακόμα και το πλύσιμο στο πλυντήριο δεν είναι αρκετό. Τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα αν κλειδώσεις τα γεμάτα ιδρώτα ρούχα στο φωριαμό του γυμναστηρίου μέχρι την επόμενη προπόνηση, ακόμη και αν αυτή είναι σε μόλις λίγες ώρες. «Οι περισσότεροι άντρες δεν συνειδητοποιούν τη φροντίδα που απαιτούν τα ρούχα, προκειμένου να παραμείνουν “φρέσκα”» εξηγεί ο Eaton. Οπότε, αν δεν θες να πιάνουν όλοι τη μύτη τους, ακολούθησε το παρακάτω πανεύκολο πρωτόκολλο καθαριότητας.

1. Πρώτα μπάνιο, μετά πλυντήριο
Μπορεί να σου φανεί παράξενο, αλλά ο Eaton επιμένει: κάνε ντους φορώντας τα ρούχα σου αμέσως μετά την προπόνηση. Αν δεν καλέσουν τους ειδικούς με τα... λευκά, να ξέρεις ότι, με αυτόν τον τρόπο, ξεβγάζεις το μεγαλύτερο μέρος των βακτηρίων και του ιδρώτα. Μόλις επιστρέψεις σπίτι, πλύνε αμέσως τα ήδη βρεγμένα ρούχα.

2. Χημικός πόλεμος
Πρόσθεσε 1 κούπα λευκό ξίδι και 1 κ.σ. μαγειρική σόδα στο απορρυπαντικό που βάζεις στο πλυντήριο. Ετσι τα βακτήρια θα ξεκολλήσουν από το ύφασμα. Ακόμη μυρίζουν; Βούτα τα επί μια ώρα σε μια λεκάνη γεμάτη με νερό, 1 κ.γ. λευκό ξίδι, 2 κ.γ. οξυζενέ και 2 κ.γ. μαγειρική σόδα. Στη συνέχεια, πλύνε στο χέρι με λευκό ξίδι και σόδα.

3. Μη μαλακώνεις στιγμή
Απόφυγε τη χρήση μαλακτικών με αυτά τα ρούχα, καθώς αφήνουν πάνω τους μια μεμβράνη που αποδυναμώνει το πλύσιμο. Επίσης, μια στο τόσο, να πλένεις και την τσάντα, στην οποία τα βάζεις. Ελεγξε πρώτα, όμως, τους βαθμούς και τον τρόπο πλυσίματος που προτείνει ο κατασκευαστής, για μη σου μείνει ο ιμάντας στο χέρι.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ MH

ΣΧΟΛΙΑ