Ζητειται Ψευτησ

Η παραποίηση της αλήθειας δεν είναι ο καλύτερος τρόπος να χτίσεις την καριέρα σου. Μερικές φορές, όμως, ένα μικρό ψέμα σου ανοίγει το δρόμο σε μια μεγάλη επαγγελματική ευκαιρία.
Κατηγορία:
Ημερομηνία δημοσίευσης:
21/4/2017

Η Περίσταση: Σου αναθέτουν ένα μεγάλο πρότζεκτ, για το οποίο δεν είσαι 100% έτοιμος. 
Το Ψέμα σου: «Αφήστε το πάνω μου».
Η Πραγματικότητα: Πνίγεσαι στη δουλειά αυτήν την περίοδο, αλλά έχεις τα προσόντα που χρειάζονται για να το αναλάβεις. Ζήτα ένα συγκεκριμένο πλάνο, με στόχους, δυναμικό και χρονοδιαγράμματα. Αυτό θα καθησυχάσει εσένα αλλά και το αφεντικό σου.

Η Περίσταση: Η εταιρεία σου φυτοζωεί κι εσύ αμφιβάλλεις για το μέλλον της.
Το Ψέμα σου: «Με τη βοήθειά σας θα σώσουμε την κατάσταση».
Η Πραγματικότητα: Ένας σωστός ηγέτης πρέπει να αποπνέει σιγουριά ακόμη κι όταν δεν την αισθάνεται. Φρόντισε να είσαι ο προϊστάμενος, που θα μπορέσει με τις στρατηγικές κινήσεις του να κρατήσει την ομάδα ενωμένη και αποδοτική στα δύσκολα.

Η Περίσταση: Σε συνέντευξη για δουλειά σε ρωτούν για το πρώην αφεντικό σου.
Το Ψέμα σου: «Έμαθα πολλά στο πλάι του».
Η πραγματικότητα: Η αρνητικότητα δεν χρησιμεύει και κανείς δεν συμπαθεί τους λασπολόγους. Εξιστόρησε κάποιες από τις προκλήσεις που σου έβαζε και τα μαθήματα που πήρες από αυτές. Η αυτοκυριαρχία και η προθυμία θα κερδίσουν το σεβασμό του συνομιλητή.

Η Περίσταση: Διαπραγματεύεσαι το μισθό σου σε μια καινούργια εταιρεία.
Το Ψέμα σου: «Θέλω να παίρνω 30 χιλιάδες το χρόνο».
Η Πραγματικότητα: Εννοείται ότι πρέπει να ανοίξεις τη διαπραγμάτευση ζητώντας ένα μεγάλο ποσό. Αν τα πάρεις κιόλας, ακόμα καλύτερα. Σε περίπτωση που φανούν αρνητικοί, ρώτα τι μπάτζετ έχουν ορίσει για τη θέση. Αυτό θα δείξει ότι έχεις μεγάλη αυτοπεποίθηση.

Η Περίσταση: Δεν είσαι ευχαριστημένος με τη δουλειά σου.
Το Ψέμα σου: «Είμαι πολύ χαρούμενος που εργάζομαι εδώ».
Η Πραγματικότητα: Προσποιήσου ότι ενδιαφέρεσαι κι έπειτα προσπάθησε να βρεις κάτι ενδιαφέρον. Η αδιαφορία υποδηλώνει συχνά έλλειψη σεβασμού προς τους συνεργάτες. Ρώτα τους συναδέλφους ποια είναι τα στοιχεία που τους αρέσουν στη δουλειά και δες τι χάνεις.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ MH

ΣΧΟΛΙΑ