Σελφ Σερβισ στο Σπιτι

Με αυτές τις συμβουλές, από εδώ και μπρος, δεν θα τρέχει τίποτα, όταν χρειαστεί να κάνεις μια από τις επισκευές που ακολουθούν.
Κατηγορία:
Ημερομηνία δημοσίευσης:
7/4/2015


Πόρτα που Tρίζει
----------------------------------
Για αρχή, ψέκασε το μεντεσέ με λιπαντικό σπρέι. Ανοιγόκλεισε την πόρτα, για να φτάσει μέχρι μέσα. Αν ο ενοχλητικός θόρυβος δεν σταματήσει, θα χρειαστεί κάτι παραπάνω. Ανύψωσε λίγο τους πείρους με το σφυρί και το κατσαβίδι, καθάρισε και ψέκασε με το σπρέι και βάλε τους προσεκτικά στις υποδοχές του μεντεσέ. 


Τηλέφωνο Ντους
----------------------------------
Τύλιξε τη βάση της κεφαλής με την ταινία τεφλόν για προστασία. Μετά, ξεβίδωσε την παλιά τσιμούχα με το γαλλικό κλειδί. Αφαίρεσέ τη με το κατσαβίδι, απομάκρυνε τα υπολείμματα που φράζουν το σωλήνα και βάλε τη νέα τσιμούχα. Επίσης, πέρνα ταινία τεφλόν γύρω από το τελείωμα του σωλήνα και τοποθέτησε την κεφαλή στη βάση της.


Παλιά Πρίζα
------------------------
Κλείσε το ρεύμα. Βγάλε τις δύο βίδες που κρατούν το μηχανισμό στην εσοχή και τράβα τον προς τα έξω. Αποσύνδεσε τα 3 καλώδια. Μετά, ακολουθώντας την αντίστροφη διαδικασία, σύνδεσε τα καλώδια του καινούργιου μηχανισμού ανάλογα με το χρώμα του κάθε καλωδίου. Βάλε τις πλευρικές βίδες και κούμπωσε το καπάκι.


Αλλαγή Διακόπτη
-----------------------------------
Κατέβασε τον γενικό από τον πίνακα. Απομάκρυνε το εξωτερικό κάλυμμα του παλιού  κι έλεγξε τα καλώδια με τον ανιχνευτή τάσης. Αν δεν καίνε, συνέχισε. Βγάλε τον παλιό διακόπτη και σύνδεσε τα τρία καλώδια του νέου στα αντίστοιχα που βγαίνουν από τον τοίχο. Το πράσινο καλώδιο είναι αυτό της γείωσης.


Πλαίσιο Καθρέφτη
------------------------------------ 
Αγόρασε 4 γωνίες πλαισίου με κλίση 45°. Βάψε την πίσω μεριά τους με μαύρη μπογιά -ώστε να μη βλέπεις την αντανάκλασή τους στον καθρέφτη- και βάλε κόλλα σε όλη την επιφάνειά τους με κίνηση ζιγκ-ζαγκ. Στη συνέχεια, κόλλα το καλούπι στον καθρέφτη και τύλιξε με την ταινία τις γωνίες μέχρι να στεγνώσει η κόλλα.


Καζανάκι
--------------------
Κλείσε την παροχή νερού. Αφαίρεσε την ασφάλεια του μοχλού του φλοτέρ, το οποίο βρίσκεται στο σώμα του μηχανισμού, ξεβίδωσε το προστατευτικό πώμα και βγάλε το έμβολο προς τα έξω. Τέλος, πάρε πένσα και κατσαβίδι, άνοιξε το έμβολο ξεβιδώνοντας το κλειστό άκρο, αφαίρεσε το λαστιχάκι κι αντικατάστησέ το με το καινούργιο.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ MH

ΣΧΟΛΙΑ