Μ’ Αυτο το Πλευρο να Κοιμασαι

Διάβασε γιατί η μεσημεριανή σιέστα είναι ευεργετική για σένα.
Κατηγορία:
Ημερομηνία δημοσίευσης:
4/11/2016

Κυριολεκτικά, αφού έρευνα του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν έδειξε ότι η μεσημεριανή σιέστα προσφέρει καλύτερο έλεγχο των συναισθημάτων. Οι άνθρωποι που έπαιρναν έναν υπνάκο μιας ώρας το μεσημέρι ήταν λιγότερο αγχωμένοι σε σχέση με όσους δεν έκλειναν μάτι. Παράλληλα, μπορούσαν να αποδώσουν καλύτερα σε πιο σύνθετα προβλήματα. Σύμφωνα με την Jennifer Goldschmied, συγγραφέα της μελέτης, όσο περισσότερο παραμένεις ξύπνιος -ακόμη κι αν δεν αισθάνεσαι κουρασμένος- τόσο περισσότερο μειώνεται ο συναισθηματικός έλεγχος. Δεν έχεις μια ώρα free; Tριάντα λεπτά κάνουν τη δουλειά. 

Γιόγκι Style
Θέλεις να είσαι άτρωτος στην εποχική γρίπη; Εντάξει, το πλύσιμο των χεριών είναι must. Υπάρχει, όμως, και κάτι ακόμα: ο λόγος για τη γιόγκα, η οποία μπορεί να ενισχύσει σημαντικά το ανοσοποιητικό σου σύστημα. Ερευνα από τη Νότια Κορέα έδειξε πως όσοι έκαναν γιόγκα για 3 μήνες διπλασίασαν τα επίπεδα αντιοξειδωτικών, καθώς και δύο τύπους κυττάρων του ανοσοποιητικού τους συστήματος. Επίσης, σε αυτήν πιστώνεται η ικανότητα περιορισμού της αδρεναλίνης. Η υπερσυγκέντρωση της ορμόνης υπονομεύει την ισχύ του ανοσοποιητικού, υποστηρίζουν οι επιστήμονες. 

Μήνες του Μέλιτος
Αν είσαι πρώην καπνιστής, το μέλι θα ενισχύσει την καρδιά και τους πνεύμονές σου. Αυτό είναι το συμπέρασμα μαλαισιανής μελέτης. Οσοι κατανάλωναν μέλι καθημερινά για τρεις μήνες περιόρισαν το οξειδωτικό στρες μέσω μείωσης των επιπέδων F2-ισοπροστανίων κατά 38%. Περίπου 1½ κ.σ. τη μέρα θα βοηθήσει. 

Η τηλεόραση σκοτώνει
Και όχι μόνο τη σκέψη. Δεν είναι λίγοι οι άντρες που έχουν «χαρίσει» το σχήμα του σώματός τους στον καναπέ. Αιτία; Η πολύωρη αποχαύνωση μπροστά στην τηλεόραση, συνήθεια που μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρο θάνατο. Ερευνα που διενεργήθηκε σε βάθος 18 ετών στην Ιαπωνία έδειξε ότι οι άντρες που «έλιωναν» μπροστά στην τηλεόραση είχαν πολύ περισσότερες πιθανότητες να υποστούν πνευμονική εμβολή κι αυτό γιατί η πολύωρη ακινησία μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία θρόμβων στα πόδια. Αν οι θρόμβοι αυτοί φτάσουν στους πνεύμονες, αντίο ζωή.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ MH

ΣΧΟΛΙΑ