Φτιαξε τη Διαθεση σου με 5 Βηματα

Μη σε παίρνει από κάτω! Μπορείς με απλές ενέργειες να τονώσεις τη ψυχολογία σου
Κατηγορία:
Ημερομηνία δημοσίευσης:
6/5/2015

Οι μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που δέχονται την εύνοια της τύχης, γρήγορα επιστρέφουν στα συνήθη επίπεδα ευτυχίας, τα οποία μπορεί να ποικίλλουν από σχεδόν ηλιοφάνεια μέχρι μάλλον συννεφιά, με 50% πιθανότητα βροχής. Είναι χαρακτηριστικό ότι όσοι κερδίζουν το ΛΟΤΤΟ δεν δηλώνουν πολύ πιο ευτυχισμένοι από εμάς. 

Αλλαξε τις ενέργειές σου
Ο Ken Sheldon, ψυχολόγος του Πανεπιστημίου του Μιζούρι, πραγματοποίησε τέσσερις έρευνες σε περισσότερους από 1.000 φοιτητές, μελετώντας την ευτυχία τους κατά τη διάρκεια του σχολικού εξαμήνου. Διαπίστωσε πως οι φοιτητές που άρχισαν καινούργιες δραστηριότητες, έγιναν μέλη μιας λέσχης, ή άρχισαν ένα καινούργιο σπορ, αισθάνονταν συνεχώς ευτυχείς.

Κάνε αυτό που κάνεις καλά
Τι είναι αυτό που κάνεις καλά; Ο,τι και να είναι, από σκι στο χιόνι μέχρι ζωγραφική ή οδήγηση μοτοσικλέτας, θα έχεις νιώσει αυτό το συναίσθημα της πλήρους αφοσίωσης, αλλά και του ελέγχου, που έχεις στην κατάσταση. Εκείνη τη στιγμή μπορεί να μη λες στον εαυτό σου «Χα, χα. Είμαι τόσο ευτυχισμένος». Ομως, όταν την επαναφέρεις στη μνήμη σου διαπιστώνεις πόσο υπέροχο ήταν.

Θέσε ένα στόχο και κυνήγησέ τον
Ολοι ξέρουμε την ευτυχία της μεγάλης επιτυχίας, ό,τι και αν ήταν αυτή για τον καθέναν από μας. Ομως, είμαστε τόσο απασχολημένοι κι εκνευρισμένοι σε καθημερινό επίπεδο, ώστε χάνουμε την αίσθηση της επιτυχίας σε πράγματα που απαιτούν μακροχρόνια δέσμευση. Παρόλο που συχνά μπορεί και να υπερτιμούμε αυτό που πετύχαμε σε μία δεδομένη μέρα, συνήθως υποτιμούμε αυτό που πετύχαμε σ' ένα χρόνο.

Πες ευχαριστώ
Οι άνθρωποι που δεν φοβούνται να ευχαριστήσουν είναι περισσότερο αισιόδοξοι, έτοιμοι να προσφέρουν βοήθεια και διαθέτουν περισσότερη αποφασιστικότητα κι ενέργεια. Η ευτυχία είναι πιο κοντά τους.

Βρες χρόνο για τους φίλους
Πρόσφατα ο Diener, μαζί με το συνεργάτη του Martin Seligman, πραγματοποίησαν μία μελέτη, στην οποία μετείχαν 222 φοιτητές του Πανεπιστημίου του Ιλινόις. Επιλέγοντας να μελετήσουν τη ζωή των 22 πιο ευτυχισμένων, διαπίστωσαν ότι ο καθένας από αυτούς είχε καλές κοινωνικές σχέσεις. Συνήθως διέθεταν ερωτική σχέση, μία ομάδα φίλων και στενούς οικογενειακούς δεσμούς.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ MH

ΣΧΟΛΙΑ