Τα Μαγικα Σκουλικια

Σκέψου ότι το έντερό σου μοιάζει με έναν λέβητα στο υπόγειο ενός μεγάλου κτηρίου. Τα παρασιτικά σκουλήκια μπορούν να λειτουργούν σαν θερμοστάτες και να μειώνουν την ένταση της φλεγμονής, χωρίς όμως να τη σταματούν εντελώς.
Ημερομηνία δημοσίευσης:
19/6/2013

1. ΕΝΤΕΡΟ 

Το έντερό σου είναι το μέρος όπου τα σκουλήκια στήνουν τις παρασιτικές σκηνές τους, οπότε δεν είναι παράξενο που η ελμινθική θεραπεία μπορεί να ανακουφίσει πολλές από τις γαστρεντερικές διαταραχές, όπως η ελκώδης κολίτιδα, η νόσος του Crohn και το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.

2. ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ 

Εκτός από τη σκλήρυνση κατά πλάκας, τα σκουλήκια μπορεί να είναι αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης και του αυτισμού. Ηδη γίνονται έρευνες στο Albert Einstein College of Medicine.

3. ΑΡΘΡΩΣΕΙΣ 

Ακόμα και με τα στεροειδή δεν ρυθμίζονται εύκολα τα αποτελέσματα της αυτοάνοσης φλεγμονής στη ρευματοειδή αρθρίτιδα, οπότε οι επιστήμονες πλέον στρέφονται στα παράσιτα.

4. ΔΕΡΜΑ 

Η ψωρίαση θεωρείται ότι οφείλεται σε εκτροχιασμό του ανοσοποιητικού συστήματος, οπότε ίσως να μπορούσε να αντιμετωπιστεί με ελμινθική θεραπεία. Δυστυχώς, ελάχιστες σχετικές μελέτες έχουν διεξαχθεί μέχρι σήμερα.

5. ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ 

Οι κρίσεις άσθματος είναι το αποτέλεσμα φλεγμονώδους αντίδρασης στον πνεύμονα. Ερευνητές στη Βραζιλία μείωσαν την έντασή της σε ασθματικά ποντίκια χρησιμοποιώντας παρασιτικά αντιγόνα.

6. ΟΛΟ ΤΟ ΣΩΜΑ 

Οι αλλεργικές αντιδράσεις μπορούν να εκδηλωθούν σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος, από το δέρμα μέχρι το στομάχι. Μελέτες υποδεικνύουν ότι τα παράσιτα μπορούν να μειώσουν την ευαισθησία του ανοσοποιητικού συστήματος σε ακίνδυνα ερεθίσματα.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ MH

ΣΧΟΛΙΑ