Σταθερο Αρωμα

Με την κατάλληλη μυρωδιά, το ταξίδι δεν θα σου βγει από τη μύτη.
Κατηγορία:
Ημερομηνία δημοσίευσης:
28/9/2016

Σύμφωνα με νέα καναδική έρευνα, μια μικρή εισπνοή από το σωστό άρωμα μπορεί να σε απαλλάξει από τη ναυτία και την έλλειψη ισορροπίας που αισθάνεσαι μετά από ένα ταξίδι. Οταν οι συμμετέχοντες μύρισαν ροδέλαιο και στη συνέχεια παρακολούθησαν ένα 14λεπτο βίντεο, που είχε δημιουργηθεί με σκοπό να προκαλέσει τα συγκεκριμένα συμπτώματα στους θεατές, ανέφεραν ότι ένιωθαν 50% λιγότερο ζαλισμένοι σε σχέση με όσους είχαν μυρίσει δέρμα ή τίποτα. Ο Behrang Keshavarz, συγγραφέας της μελέτης, υποστηρίζει ότι υπάρχουν οσμές, που είναι αρκετά δυνατές στο να αποσπάσουν τον εγκέφαλό σου από τις αρνητικές επιπτώσεις της κίνησης. Μια από αυτές θα μπορούσε να είναι και το άρωμα της αγαπημένης σου. 

Μέθυσε τον Πόνο
Αν παράλληλα με την καθημερινή προπόνηση σου αρέσουν και τα καλοκαιρινά σπορ, οι πιθανότητες να τραυματίσεις τα γόνατά σου είναι αυξημένες. Σε μια αγγλική έρευνα, οι άνθρωποι που έπιναν 4-6 ποτήρια κρασί εβδομαδιαία παρουσίασαν 45% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν οστεοαρθρίτιδα στα γόνατα σε σχέση με όσους κρατούσαν αποστάσεις από το αλκοόλ. Ο λόγος; Η ρεσβερατρόλη, μια πολυφαινόλη που ενισχύει την ανάρρωση στη βλάβη των αρθρώσεων. Προσοχή, όμως: οι ευεργετικές ιδιότητες του κρασιού δεν υπάρχουν σε όλα τα αλκοολούχα ποτά. 

Το Δίδυμο που Σκοτώνει
Το υψηλό σάκχαρο μπορεί να είναι ένδειξη ότι πάσχεις από διαβήτη, αλλά και να αυξήσει τις πιθανότητές σου να εμφανίσεις καρκίνο στο πάγκρεας. Σύμφωνα με έρευνα από την Ταϊβάν, κάθε αύξηση 10 μονάδων πάνω από τα 100 mg / dl δέσμευσης της γλυκόζης οδηγεί σε 14% μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης του παγκρεατικού καρκίνου. Πού οφείλεται αυτό; Τα καρκινικά κύτταρα βασίζονται στη γλυκόζη για να αναπτυχθούν. Επομένως, μην ξεχνάς να τσεκάρεις τακτικά το πόσο γλυκοαίματος είσαι, κάνοντας τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ MH

ΣΧΟΛΙΑ