Κουφανε τον Πονο

Ο πόνος στο αυτί είναι ένας από τους χειρότερους πόνους. Δες πως θα τον αποφύγεις.
Κατηγορία:
Ημερομηνία δημοσίευσης:
30/11/2016

Μια πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Πίτσμπεργκ έδειξε ότι η πιεσοθεραπεία στην περιοχή του αυτιού μπορεί να σε βοηθήσει σημαντικά. Ειδικότερα, οι συμμετέχοντες, οι οποίοι δοκίμασαν αυτήν την τεχνική μια φορά την εβδομάδα για διάστημα ενός μήνα, παρουσίασαν κατά 44% λιγότερες ενοχλήσεις. Οπως εξηγεί και η Chao Hsing Yeh, συγγραφέας της μελέτης, η συγκεκριμένη μέθοδος μπορεί να προκαλέσει την ενεργοποίηση μιας νευρικής οδού, ώστε να απελευθερώνονται λιγότερες χημικές ουσίες που ευνοούν τη δημιουργία φλεγμονών και περισσότερες που τις καταπολεμούν.

Τα Θεραπευτικά Σημεία
Ασκώντας πίεση σε αυτά τα σημεία θα νιώσεις πολύ καλύτερα, καθώς τα νεύρα του αυτιού θα μεταφέρουν σήματα ανακούφισης πόνου εκεί που χρειάζεται.

 

Ο Βασιλιάς της Σκόνης
Σύμφωνα με ιρλανδική μελέτη, όσο άνετο και ζεστό κι αν είναι το πάπλωμά σου, ίσως πριν φτάσεις να ξαπλώσεις σε αυτό να σε προλαβαίνουν τα ακάρεα της σκόνης. Στη διάρκεια της έρευνας, υφάσματα φλις αλλά και βαμβακερά εκτέθηκαν στα γνωστά, μικροσκοπικά έντομα. Το αποτέλεσμα; Η βελούδινη επιφάνεια του φλις προσέλκυσε 42% περισσότερα ακάρεα σε σχέση με τη βαμβακερή. Αν θες να είσαι σίγουρος πως θα απαλλαγείς οριστικά από το πρόβλημα, φρόντισε να πλένεις το φλις με καυτό νερό (το λιγότερο 55°C) κάθε 1 ή 2 εβδομάδες. Επίσης, καλό θα ήταν να το αφήνεις να στεγνώνει με φυσικό τρόπο - έχει διαπιστωθεί πως οι ηλιακές ακτίνες UV σε βοηθούν να απαλλαγείς από τους εισβολείς.

Ξεφύσα με Ανακούφιση

Το Φαινόμενο: Το πιεσόμετρο δείχνει ελαφρώς υψηλότερες τιμές όταν βρίσκεσαι στο χώρο του γιατρού σου, παρά όταν το χρησιμοποιείς στο σπίτι. Πολύ απλά, η παρουσία του ειδικού σού προκαλεί μικρότερο άγχος, πράγμα το οποίο φαίνεται και στις ενδείξεις της αρτηριακής σου πίεσης.
Η Λύση: Πριν περάσεις την περιχειρίδα στο χέρι σου, πάρε 3-4 βαθιές ανάσες. Σε μελέτη που έγινε στην Κροατία, οι άνθρωποι που το δοκίμασαν μείωσαν τη συστολική τους πίεση κατά 15%.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ MH

ΣΧΟΛΙΑ