Δωσε Αερα στα Μυαλα σου

Μάθε πως η ατμοσφαιρική ρύπανση μπορεί να επηρεάσει τον εγκέφαλό σου.
Κατηγορία:
Ημερομηνία δημοσίευσης:
28/9/2016

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του Χάρβαρντ, η έκθεση στην ατμοσφαιρική ρύπανση μπορεί να επηρεάσει το μέγεθος του εγκεφάλου σου. Οι επιστήμονες συνέδεσαν τη παραμονή των συμμετεχόντων σε περιοχές χαμηλής ποιότητας αέρα με τη μείωση του όγκου του εγκεφάλου τους, η οποία ισοδυναμεί με εγκεφαλική γήρανση. Η Elissa Wilker, επικεφαλής της ομάδας, εξηγεί πως αυτό συμβαίνει, γιατί μικροσκοπικά, τοξικά σωματίδια μπορούν να εγκατασταθούν στους πνεύμονες προκαλώντας εκτεταμένη φλεγμονή, που με τη σειρά της προκαλεί την αγγειακή βλάβη. Επομένως, για να προλάβεις την πρόωρη γήρανση της φαιάς ουσίας σου, τσέκαρε την ποιότητα του αέρα που αναπνέεις στην περιοχή σου κατεβάζοντας δωρεάν την εφαρμογή ΕΡΑ AIRNow. 

Απομακρύνσου από τα προβλήματα
Δεν προλαβαίνεις να πας στο γυμναστήριο; Καθιέρωσε μια καθημερινή βόλτα. Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Γιούτα κατέληξαν πως ένας γρήγορος περίπατος μπορεί να αποτρέψει τις θανατηφόρες συνέπειες της καθιστικής ζωής. Σύμφωνα με την έρευνα, οι άνθρωποι που περπατούσαν 2 λεπτά παραπάνω κάθε ώρα μείωναν την πιθανότητα ενός πρόωρου θανάτου κατά 1/3 σε σχέση με εκείνους που περνούσαν την περισσότερη ώρα κολλημμένοι στην καρέκλα. 

Κόψε τα μικρόβια
Ερευνητές από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Κάνσας πραγματοποίησαν έρευνα κι έβαλαν τους συμμετέχοντες να ετοιμάσουν ένα γεύμα με ωμό κρέας και στη συνέχεια να κόψουν μια φρουτοσαλάτα. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως οι πετσέτες που είχαν χρησιμοποιήσει, είχαν περισσότερα βακτήρια απ’ ό,τι οι πάγκοι, η βρύση και το χερούλι του κάδου για τα σκουπίδια. Η Jeannie Sneed, επικεφαλής της έρευνας, λέει πως έχουμε την τάση να πιάνουμε την πετσέτα της κουζίνας με λερωμένα χέρια ή να σκουπιζόμαστε σε αυτή μετά από ένα απρόσεκτο πλύσιμο. Αν κάνεις κι εσύ το ίδιο και πιστεύεις πως δεν καθαρίζεις καλά τα χέρια σου, χρησιμοποίησε χαρτοπετσέτες. 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ MH

ΣΧΟΛΙΑ