Ο Ναοσ του Σολομου

Φτιάξε το πιάτο που όλοι θα προσκυνήσουν.
Ημερομηνία δημοσίευσης:
28/12/2015

Σου αρέσει να τον ψήνεις στα κάρβουνα, αλλά όταν τον γυρίζεις, σου διαλύεται. Λύσε το πρόβλημα χρησιμοποιώντας ένα ξύλο κοπής κι απόλαυσε ένα φιλέτο.

Α. Βάλε τον στη Μαρινάδα

H μαρινάδα θα κάνει τη γεύση του πιο έντονη. Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξε 1 φλ. νερό, ½ φλ. αλάτι, ½ φλ. ζάχαρη, 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε φέτες, 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες, γαρίφαλο, μερικά κλωναράκια άνηθο, κολίανδρο και ξύσμα από ½ λεμόνι. Βάλε τα φιλέτα στο μείγμα και μετά άσε τα στο ψυγείο για 3-4 ώρες.

Β. Ετοίμασε τη Φωτιά

Ζέστανε τη μια πλευρά της σχάρας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ή άναψε τα κάρβουνα από τη μια μεριά. Βγάλε τα φιλέτα σολομού από τη μαρινάδα και ακούμπα τα σε ένα ξύλο κοπής, το οποίο θα έχεις βάλει πάνω στη ζεστή σχάρα. Η σανίδα θα δώσει ένα καπνιστό άρωμα στο ψάρι.

Γ. Καπνιστό Ψήσιμο

Καψάλισε λίγο το ξύλο στην αναμμένη πλευρά της σχάρας, για να αναδείξεις την καπνιστή γεύση. Στη συνέχεια, βάλε το στην άλλη πλευρά της σχάρας και ακούμπα πάνω τα φιλέτα. Κλείσε το καπάκι της ψησταριάς και ψήσε για 15-20 λεπτά μέχρι να ξεροψηθεί η πέτσα. Βγάλε το σολομό κι άσε τον σε ένα πιάτο να κρυώσει για 5 λεπτά.

Πιάσε Λίγη Γεύση

Η πλούσια γεύση του σολομού οφείλεται στα ω-3 λιπαρά οξέα. Διάλεξε άγριο σολομό, που είναι πιο πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά. Ζήτησε από τον ψαρά το φιλέτο να έχει πάχος γύρω στα 4 εκ. και προτίμησε να σου κόψει κομμάτι κοντά στο κεφάλι, που να έχει την πέτσα του. Θα είναι πιο γευστικό.

Ψεύτικη Φωτιά

Αν δεν έχεις σχάρα, κάνε το σολομό στο φούρνο. Αλάτισέ τον, άλειψέ τον με μαργαρίνη και βάλε τον σε ένα μαντεμένιο ταψί ή τηγάνι 20 εκ. από το γκριλ του φούρνου. Προθέρμανε το γκριλ και ψήσε τον περίπου 8 λεπτά.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ MH

ΣΧΟΛΙΑ