Η Δίαιτα των 8 Ωρών με μία Ματιά

Category: Διατροφή

Αν μέχρι τώρα επικρατούσε η αντίληψη «είμαστε ότι τρώμε», τώρα έρχεται να προστεθεί και το «είμαστε όποτε τρώμε».

Τι να φας

Σε κάθε γεύμα συνδύασε δύο από τις Σούπερ Τροφές, όπου η μία ανήκει στην κατηγορία των Πολεμιστών που Αδυνατίζουν και η άλλη στων Υγιεινών Μαχητών.

Πολεμιστές που Αδυνατίζουν

Aπαχη πρωτεΐνη και καλά λιπαρά – Γαλοπούλα, αυγά, αβοκάντο, ψάρι και άπαχα κομμάτια από μοσχάρι και χοιρινό – Καρύδια, αμύγδαλα, φιστίκια και διάφοροι ξηροί καρποί, Ημίπαχο γάλα, γιαούρτι, τυρί – Οσπρια

Υγιεινοί Μαχητές 

Χρωματιστά λαχανικά και δημητριακά – Βατόμουρα κι άλλα φρούτα του δάσους – Μήλα, πορτοκάλια κι άλλα φρούτα – Σπανάκι και πράσινα λαχανικά – Πολύσπορο ψωμί, δημητριακά ολικής άλεσης

Τι να μην τρως

Ζάχαρη, λευκό ψωμί, ρύζι και ζυμαρικά, κορεσμένα και τρανς λιπαρά, σιρόπι φρουκτόζης (HFCS). Πάντα να βάζεις δύο από τις παραπάνω Σούπερ Τροφές σε γεύματα με υδατάνθρακες.

Πόσο διαρκεί

Οκτώ ώρες την ημέρα μπορείς να τρως όποτε θες. Τις υπόλοιπες 16 γέμισέ τις με ύπνο, φυσική δραστηριότητα και υγρά χωρίς θερμίδες (π.χ. νερό, τσάι, ελληνικός καφές).

Πόσο συχνά 

Δεν χρειάζεται να ακολουθείς τη Δίαιτα των 8 Ωρών καθημερινά. Αν τα καταφέρνεις επτά μέρες, είναι σούπερ. Στις πέντε παραμένεις καλός και στις τρεις και πάλι ωφελείσαι.

Πόσο πολύ 

Μέτρον άριστον. Δίνεις έμφαση στην κατανάλωση και το συνδυασμό των Σούπερ Τροφών, σε ελεγχόμενες πάντα ποσότητες.

Τι να πίνω;

Πίνε πολύ νερό και θα γλιτώσεις θερμίδες από αναψυκτικά. Για καλύτερα αποτελέσματα περιόρισε το αλκοόλ σε 2-3 ποτά την εβδομάδα.

Πόσο να κινουμαι; 

Συνέχισε κανονικά το πρόγραμμα της γυμναστικής σου στον ελεύθερο χρόνο των γευμάτων.

Πως να «κλέβεις»

Μία διατροφική ατασθαλία δεν μπορεί να χαλάσει το αποτέλεσμά σου, όταν τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας (5-6) ακολουθείς ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής.

Share:

Δείτε Επίσης:

Μενού